Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iul 2017 - Anul XXII, nr. 147 (6563)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Tineret ierbivor şi pe nară trăgător

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul, deţinerea şi traficul de droguri sunt scoase în afara legii din România. Dar numai pe hârtie. În practică, se tolerează şi consumul, şi deţinerea, şi traficul. Din ce în ce mai mult se tolerează, aş zice, forţând limitele limbii române, care de felul ei este tare răbdătoare.

Pe litoral, unde piaţa este piaţă, poliţia – unsă cum trebuie - se face că nu-i vede pe vânzători şi pe consumatori. Când câte un muşteriu depăşeşte măsura şi dă ochii peste cap, ambulanţa apare şi îl saltă pentru a-l conduce la spital, fără să pună întrebări indiscrete.

În centrele universitare, se trage tare puternic din luleaua drogului. În licee, unde se face antrenamentul pentru universitate, aşişderea. Practic, nu există petrecere tinerească mai cu aere de modernitate, la care să nu se aspire oleacă de cocainuţă pe nară sau să se fumeze nişte ”ierbuţă”.

Piaţa nutreţului halucinogen e în continuă expansiune. Nişte inşi din lumea foarte bună stau în spate şi-şi privesc conturile umflate ca vacile întoarse de la păşune. Afacerea merge. Avem un tineret ierbivor, care rumegă jointuri ca pe acadele.

Când mai e agăţat de formă câte un traficant, judecătorii români – cei mai buni prieteni ai infractorilor – îi bagă în maşina lor de spălat şi-i scot albi ca neaua.

Partea mai nasoală la droguri e că sunt asociate cu infracţiunile violente. Violuri, tâlhării, crime. La starea de confuzie indusă de consum, se adaugă chestiunea dependenţei. Căci preţul, o ştie şi un nedrogat, nu e ca la bragă sau la ţigările de rând. Ca să fii un bun ierbivor şi să paşti în rând cu gaşca, îţi trebuie bănet grupa mare. Dacă nu-l ai, furi, dai în cap şi te prostituezi.

Dacă în fruntea ţării n-am avea nişte capete care sună a gol, drogurile uşoare ar fi legalizate. Astfel, fenomenul s-ar ţine sub control.Iar bugetul ţării ar mai aduna nişte impozite, în loc să ne jupoaie pe noi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tineret ierbivor şi pe nară trăgător.
 Vizualizări articol: 5861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Tineret ierbivor şi pe nară trăgător4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei