Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iun 2017 - Anul XXII, nr. 140 (6556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Bilanţul premiilor obţinute de elevii suceveni, prezentat de şeful Inspectoratului Școlar, în Colegiul Prefectural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele participării elevilor suceveni la concursurile judeţene şi naţionale, obţinute, până în prezent, în anul şcolar 2016-2017,  au fost prezentate, ieri, de inspectorul general şcolar Gheorghe Lazăr, în cadrul Colegiului Prefectural. Din situaţia prezentată reiese că numai la concursuri judeţene şi naţionale, fără olimpiade, elevii din şcolile din judeţul Suceava au obţinut în total 622 de premii, din care 197 premii I, 252 premii II, 80 premii III,  77 menţiuni, 6 premii speciale, un trofeu de argint (internaţional). Cinci elevi au fost finalişti în etape internaţionale.

Bilanţul premiilor obţinute la olimpiadele naţionale arată că, până în prezent, Suceava a obţinut 185 de premii: 5 medalii de aur, 10 medalii de argint, 15 medalii de bronz, 22 premii I, 18 premii II, 28 premii III, 62 de menţiuni şi 25 de premii speciale.

Un număr însemnat dintre elevii premiaţi la olimpiadele naţionale au fost selecţionaţi în loturile naţionale ce vor reprezenta România în competiţiile ştiinţifice internaţionale: la Olimpiada internaţională de Astronomie, Astrofizică: David-Cornel Turturean, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, îndrumători prof. Fănica Rotaru şi prof. dr. Petru Crăciun; pentru lotul de informatică s-au calificat: Eduard Valentin Dumitrescul, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Palatul Copiilor Suceava, îndrumători prof. Daniela Marcu, prof. Adrian Petrişor, prof. Liviu-Vasile Pînzaru; la Balcaniada de geografie din Slovenia s-a calificat Ana-Maria Cotun, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, îndrumător prof. Marcel Porof; la Olimpiada internaţională de geografie din Serbia: Sabina Calisevici, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, îndrumător, prof. Radu Ciumaşu; la etapa internaţională a Olimpiadei "Lectura ca abilitate de viaţă":  Ana-Maria Ţebrean şi Irina-Elena Popescu, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, îndrumători, prof. Gabriela Ilisei şi respectiv prof. Anca Cazacu.

Șeful Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, a menţionat că multe concursuri nu s-au încheiat încă, prin urmare nu acestea sunt rezultatele finale pentru anul şcolar 2016-2017. Selecţia cuprinde doar câteva din mulţimea de performanţe notabile ale elevilor suceveni.

 

Elevii suceveni şi-au adjudecat premii în toate domeniile

De asemenea, prof. Lazăr a subliniat că Olimpiada Internaţională de Astronomie, desfăşurată în Bulgaria, în perioada 5-12 octombrie 2016, a adus judeţului Suceava două premii importante: medalia de aur (punctaj absolut) şi medalia de bronz, obţinute de doi elevi ai Colegiului Naţional ”Ștefan cel Mare” Suceava.

În urma desfăşurării Olimpiadei judeţene de fizică, s-a constituit lotul judeţului Suceava pentru faza naţională, format din 15 elevi. Faza naţională a Olimpiadei de fizică s-a desfăşurat la Târgu Jiu în luna aprilie 2017, judeţul Suceava obţinând o medalie de argint şi trei medalii de bronz. La Concursul Interjudeţean de fizică Cygnus 2017, Suceava a avut trei premii I.

La concursurile naţionale şi internaţionale de fizică, fizică şi astronomie şi fizică şi tehnologii, în afara olimpiadelor şcolare, în anul şcolar 2016-2017, până în prezent, judeţul Suceava a obţinut: 26 premii I, 16 premii II, 19 premii III, 37 menţiuni şi alte premii speciale, o medalie de aur şi una de bronz.

Două echipaje ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, coordonate de  prof. Victor Şutac, au obţinut o medalie de aur şi o medalie de argint în cadrul unuia dintre cele mai mari concursuri de proiecte din lume - „I-Sweep”, cunoscut sub numele de Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu. Ştefan Şovea şi Andrei Ventuneac şi-au adjudecat aurul cu lucrarea „Project Calypso”, la secţiunea Environment, un sistem inteligent de detectare a calităţii apei. De cealaltă parte, Tudor Andronic şi Raul Alexandru Hănţăscu au primit bronzul pentru lucrarea „Neuro Car Network”, un sistem bazat pe inteligenţa artificială care să ajute persoanele în trafic, înscris la secţiunea Engineering.

De asemenea, la concursul FIRST TECH CHALLENGE ROMÂNIA, echipa Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava a obţinut premiul I la categoria INSPIRE şi, prin intermediul acestuia, calificarea la faza internaţională a concursului, care a avut loc la sfârşitul lunii aprilie 2017 în SUA, în oraşul St. Louis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţul premiilor obţinute de elevii suceveni, prezentat de şeful Inspectoratului Școlar, în Colegiul Prefectural.
 Vizualizări articol: 3168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bilanţul premiilor obţinute de elevii suceveni, prezentat de şeful Inspectoratului Școlar, în Colegiul Prefectural5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei