Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iun 2017 - Anul XXII, nr. 140 (6556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ambasadorii mediului de la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” din Salcea

Luni, 26 Iunie 2017 (10:18:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Elevii Şcolii Gimnaziale „Aurelian Stanciu” din Salcea se dovedesc a fi cu succes mesageri ai mediului, lucrările lor fiind apreciate la Concursul Naţional „Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice”, organizat în cadrul unui proiect cu acelaşi nume, finanţat din fonduri norvegiene şi implementat de trei ONG-uri de mediu. Au participat la concurs elevi din 22 de judeţe din România şi municipiul Bucureşti, fiind invitați să-şi folosească imaginaţia pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbările climatice şi a modului de combatere a acestora. Mesajul lor este transmis prin intermediul unor lucrări sub formă de postere, tipărituri, tricouri, tablouri, filmuleţe, colaje. Din cele peste 183 lucrări înscrise în concurs, printre finaliste s-a numărat şi macheta unei gospodării independente din punct de vedere energetic, realizată de eleva Cosmina Cristiana Bîrzu, din clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea, coordonată de prof. Marinela Mocanu. Astfel, eleva propune folosirea panourilor solare pentru obținerea apei calde, un generator eolian pentru obținerea energiei electrice. Apa din precipitații este colectată de pe șarpantele înclinate și folosită la irigarea plantelor din grădină, fertilizate natural cu gunoi de grajd. Deșeurile menajere și alte produse biodegradabile sunt valorificate sub formă de compost sau în instalații de producere a biogazului. În acest fel, se reduce amprenta de carbon, diminuând efectele sale asupra încălzirii globale. După o evaluare pe baza a opt criterii, efectuată de un juriu exigent format din membri ai celor trei organizaţii partenere în cadrul proiectului, respectiv Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Prietenii Pământului şi Asociaţia Clubul de Ecologie şi Turism Floarea Reginei Sinaia, lucrarea Cosminei a primit premiul II. Festivitatea de premiere a avut loc la Bucureşti, într-o atmosferă plină de emoții. Premiile pentru elevi au fost înmânate de Excelența Sa, Stella Ronner Grubacic, ambasadorul Olandei în România.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorii mediului de la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” din Salcea.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorii mediului de la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” din Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei