Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2017 - Anul XXII, nr. 138 (6554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Soluţie de compromis

Drumul naţional Suceava-Dorohoi, reparat cu plombe printre plăcile de beton

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un drum naţional foarte prost şi intens circulat, DN 29A, de la Suceava spre Dorohoi, a intrat în lucrări de reparaţii, printre plăcile de beton denivelate şi stricate fiind turnată mixtură asfaltică, sau plombe, cum li se spune în limbajul comun. Soluţia este una de compromis, în condiţiile în care drumul nu se află în nici un plan de modernizare capitală pentru următorii ani.

DN 29A este foarte circulat, astfel că soluţia de plombare, deşi nu foarte mulţumitoare, mai îndulceşte nervii şoferilor, măcar pentru acest an.

 

Primarul din Adâncata: „Se circulă mai bine, însă sunt foarte multe denivelări”

Lucrările de reparaţii la drum au fost deja finalizate pe porţiunea din judeţul nostru, pe raza comunelor Adâncata şi Zvoriştea. Societatea Transporturi Auto Botoşani, care are contract de întreţinere a drumurilor naţionale care ţin de Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, a efectuat aceste lucrări.

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, semnatar, alături de mai muţi edili, al mai multor memorii transmise la Ministerul Transporturilor, în care a sesizat că un drum naţional foarte important ca DN 29A nu a mai fost modernizat capital de la mijlocul anilor ‘60 ai secolului trecut, ne-a declarat că localnicii sunt doar parţial mulţumiţi de ce s-a făcut.

„Se circulă mai bine, însă sunt foarte multe denivelări. Dalele de beton s-au mişcat de-a lungul timpului şi au apărut denivelări care se simt şi după aceste lucrări de reparaţii. Drumul este foarte vechi, iar în ultimii zeci de ani nu s-a intervenit niciodată pentru lucrări capitale de modernizare”, a declarat Viorel Cucu.

 

Cârpelile, singura variantă pentru DN 29A

În răspunsul oficial din partea ministrului Transporturilor ajuns la Primăria Adâncata se precizează că DN 29A nu este inclus în masterplanul de transport, motiv pentru care nu va fi modernizat în perioada următoare.

Singura variantă promisă şi pusă în practică este cea a lucrărilor de reparaţii pentru a se circula în condiţii normale. Din păcate, realitatea din teren este că pe multe porţiuni ale drumului plombele sunt una lângă alta, iar drumul este extrem de denivelat, deci departe de condiţii decente de deplasare.

O altă problemă este că vechiul drum este departe de standardele de azi în ceea ce priveşte amenajările adiacente, cm ar fi capetele de pod sau trotuarele pentru pietoni. În Adâncata, de exemplu, lipsa trotuarelor este o problemă majoră, neexistând nici în zonele aglomerate, cu trafic pietonal important. 

Sucevenilor care folosesc acest drum naţional nu le rămâne decât speranţa că lucrările de reparaţii făcute acum vor menţine DN29A în condiţii cât de cât rezonabile măcar pentru următorul an.

 

Oficialii de la Drumuri Naţionale dau asigurări că lucrările de reparaţii vor continua

Având în vedere că lucrările s-au oprit la graniţa Sucevei cu judeţul Botoşani, la Vârfu Câmpului, reporterii Monitorul de Suceava au solicitat un punct de vedere avizat cu privire la continuarea acestora.

Inginerul Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a dat asigurări că lucrările de reparaţii vor continua pe toată porţiunea DN 29A.

„Pe raza judeţului Botoşani este o altă firmă care va lucra. Sunt decalaje mari între dalele de beton şi trebuie intervenit cu multă mixtură, este o lucrare destul de complexă. Putem da asigurări că în câteva zile se vor continua lucrările de reparaţii de pe DN 29A”, a declarat Ovidiu Laicu.

 

Strat de asfalt peste plăcile din beton

DN 29A Suceava-Dorohoi-Darabani-Rădăuţi Prut a fost modernizat cu plăci de beton la mijlocul anilor 1960. În 2009, drumul betonat a fost acoperit cu un strat de asfalt, o soluţie foarte contestată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul naţional Suceava-Dorohoi, reparat cu plombe printre plăcile de beton.
 Vizualizări articol: 4627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumul naţional Suceava-Dorohoi, reparat cu plombe printre plăcile de beton5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei