Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2017 - Anul XXII, nr. 138 (6554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abuz în serviciu

O poliţistă locală din Rădăuţi, condamnată după ce a furat banii dintr-un portofel găsit pe stradă şi predat la secţie de un bărbat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vardistul s-a transformat în hoţ. Nu este o poveste de film, ci o stânjenitoare situaţie care s-a înregistrat la Rădăuţi. O poliţistă locală căreia i s-a dat un portofel cu bani şi acte găsit pe stradă pentru a-l preda persoanei păgubite a ales varianta ruşinoasă. Mai exact, Carmen Mirela Acsântoaie a luat banii din portofel şi a predat cartea de identitate la Serviciul Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor, de unde a fost recuperată de femeia păgubită.

Totul s-a întâmplat în ianuarie 2014, când o femeie din Burla a mers în piaţa agroalimentară din Rădăuţi pentru a cumpăra legume. Când a plătit a scăpat jos, din greşeală, portofelul în care se aflau cartea de identitate, chitanţe şi bani, suma fiind apreciată la circa 200 de lei.

Femeia de la tarabă a găsit portofelul şi l-a predat unui cunoscut, care i-a căutat pe poliţiştii locali care acţionau în zona pieţei agroalimentare şi i-a chemat pentru a preda bunul găsit.

„La tarabă a ajuns doar Acsântoaie Carmen, căreia i-a predat portofelul. Aceasta  s-a uitat în el şi a spus că îl va preda la poliţia naţională. N.C. a luat numărul de telefon mobil al poliţistei locale Acsântoaie Carmen, pentru ca, în eventualitatea că va veni bătrâna după portofel, să o pună în legătură cu Acsântoaie Carmen Mirela”, se arată în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

Păgubita s-a prezentat a doua zi la tarabă, dar vânzătoarea i-a spus că a predat portofelul poliţistei locale Carmen Mirela Acsântoaie, care sunată fiind a menţionat că a dat bunul pe care-l primise unei nepoate a femeii, elevă la Colegiul Tehnic Rădăuţi, fapt infirmat ulterior de bătrână, care a declarat că nu are nici o nepoată.

„Persoana vătămată s-a prezentat la SPCLEP Rădăuţi la ghişeu, unde i-a fost înmânată cartea de identitate. Când a întrebat şi de portofel, lucrătorul de la ghişeu i-a spus să se adreseze Poliţiei Locale şi să întrebe acolo de poliţista locală Acsântoaie Carmen Mirela. Păgubita a mers la Primăria Rădăuţi, unde a discutat cu un agent de pază, care a sunat-o pe Acsântoaie Carmen Mirela, iar la telefon aceasta i-a spus martorei că buletinul l-a predat la SPCLEP Rădăuţi şi a precizat din nou că portmoneul l-a dat unei nepoate să-l ducă acasă”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Ulterior, femeia a reclamat totul la poliţie, iar în urma anchetei s-a stabilit că poliţista locală a luat banii şi a predat doar buletinul. Carmen Mirela Acsântoaie a fost condamnată deja la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. În plus, ea a fost obligată la plata sumei de 500 de lei cu titlu de despăgubiri civile faţă de păgubită, dar şi 900 de lei cheltuieli judiciare.

Mihai Ştreangă, avocatul care a reprezentat-o pe femeia păgubită, crede că soluţia Judecătoriei Rădăuţi este una corectă.

„Aşa cum am arătat şi în faţa instaţei de judecată, gravitatea faptei trebuie raportată în mod special la calitatea persoanei care a săvârşit-o, fiind vorba despre un lucrător în cadrul Poliţiei Locale, care prin atribuţiile de serviciu avea obligaţia de a întreprinde demersurile necesare pentru ca bunurile şi sumele de bani să ajungă la proprietar şi nu să şi le însuşească, aşa cum s-a dovedit prin hotărârea de condamnare pronunţată de prima instanţă de judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. De altfel, scopul persoanei vătămate a fost acela de a fi despăgubită pentru prejudiciul suferit, sens în care a şi fost admisă latura civilă”, a declarat avocatul Mihai Ştreangă.

Mai trebuie spus că soluţia Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O poliţistă locală din Rădăuţi, condamnată după ce a furat banii dintr-un portofel găsit pe stradă şi predat la secţie de un bărbat.
 Vizualizări articol: 9476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
O poliţistă locală din Rădăuţi, condamnată după ce a furat banii dintr-un portofel găsit pe stradă şi predat la secţie de un bărbat3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei