Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Primul lungmetraj al regizorului sucevean Cristi Iftime a fost selectat la un festival internaţional de film

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul lungmetraj al regizorului sucevean Cristi Iftime, intitulat „Mariţa”, a fost selectat şi va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary. Acesta este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia, ajuns la cea de-a 52-a ediţie, şi se va desfăşura în perioada 30 iunie – 8 iulie 2017.

Lungmetrajul „Mariţa” a fost inclus în competiţia „East of the West”, secţiune dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film. În cadrul programului competiţional sunt incluse producţii din Europa Centrală şi de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar şi din ţări ale fostului bloc sovietic.

Debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime îl are în centrul poveştii pe Costi, căruia, sătul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveştile tatălui său.

„Provocarea acestui road-movie a fost să reuşesc să surprind un moment de trecere din existenţa fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viaţă. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezenţa şi cu poveştile lui, încât să li se pară lor înşişi greu să se despartă de el”, a declarat regizorul Cristi Iftime.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

Scenariul a fost scris de Anca Buja şi Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, designer de costume - Alexandra Alma Ungureanu, machiajul - Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ştefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru şi Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon şi Radu Stancu.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast din Varşovia.

Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia, dar şi din Europa Centrală şi de Est. Este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneţia, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo. În fiecare an, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toată lumea. De-a lungul timpului, nume celebre ale cinematografiei mondiale au fost prezente pe covorul roşu din oraşul din nord-vestul Cehiei, printre care Robert De Niro, Milos Forman, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren. Anul acesta invitatul de onoare va fi Cassey Affleck.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul lungmetraj al regizorului sucevean Cristi Iftime a fost selectat la un festival internaţional de film.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul lungmetraj al regizorului sucevean Cristi Iftime a fost selectat la un festival internaţional de film0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei