Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Fabrica EGGER din Rădăuţi are unica instalaţie de reciclare a lemnului din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania EGGER a pus piatra de temelie pentru un circuit integrat pentru colectarea şi reciclarea produselor secundare pe bază de lemn prin cele două platforme de colectare din România (Timberpak Cernica & Cluj-Napoca), precum şi prin instalaţia de reciclare a lemnului şi centrala pe bază de biomasă de la fabrica EGGER din Rădăuţi, se arată într-un comunicat primit la redacţie. Divizia de colectare de lemn reciclabil – EGGER Timberpak – şi unica instalaţie de reciclare a lemnului din România sunt soluţiile companiei pentru un ciclu de viaţă secundar, sustenabil, al materialelor pe bază de lemn.

EGGER România, pionier al industriei de procesare a lemnului, a investit 23,9 milioane de euro în instalaţia de reciclare şi platformele EGGER Timberpak de colectare a lemnului reciclabil: paleţi deterioraţi, mobilier vechi, deşeuri de plăci aglomerate din lemn, ambalaje din lemn, deşeuri lemnoase de la construcţii şi demolări, deşeuri lemnoase municipale sau biomasă. 

Ioan Banciu, director tehnic Divizia EGGER Europa de Est, a declarat: „Cantităţile de lemn reciclabil prelucrate şi reciclate în 2016 de EGGER România au înlocuit potenţialul de utilizare a 35.000 de hectare de pădure. Avem o instalaţie de reciclare a lemnului unică în România, dedicată şi utilizată exclusiv în acest scop. La nivel european, EGGER utilizează în medie 30% lemn reciclat pentru producţia plăcilor pe bază de lemn. Anul trecut, EGGER România a atins un nivel de aproape 8%; iar în prima jumătate a anului 2017, vom atinge 15% lemn reciclat şi estimăm o cotă de 17% pentru a doua jumătate a anului. Considerăm că sunt necesare investiţii în infrastructură şi educaţie pentru subiecte privind managementul reciclării, pentru companii şi cetăţeni. De exemplu, implementarea Legii 249/2015 la nivel de producător este esenţială pentru a atinge obiectivele europene de reciclare. Există o necesitate reală de a asigura trasabilitatea pentru produsele secundare, derivate şi a materialelor de ambalare pe bază de lemn, de la producător şi până la reciclatorul final. Compania EGGER sprijină conservarea resurselor pe termen lung şi utilizarea sustenabilă şi responsabilă a materiilor prime, conform valorilor şi filozofiei noastre. Obiectivul nostru pentru anul 2020 este să reciclăm mai mult de 150.000 de tone de materiale pe bază de lemn anual, echivalent cu mai mult de 30% din volumul de masă lemnoasă provenită din lucrări forestiere”.

 

Reciclarea lemnului la EGGER Rădăuţi

În ultimii cinci ani, EGGER a investit în total peste 60 de milioane de euro în reciclarea lemnului în România, în două platforme de colectare lemn EGGER Timberpak, în unica instalaţie de reciclare a lemnului din România şi într-o centrală pe bază de biomasă care produce energie ecologică în fabrica din Rădăuţi. Cu ajutorul unei echipe de achiziţii specializate, compania a mărit cantităţile de lemn reciclat şi a încheiat contracte pentru lemn reciclabil cu cei mai puternici jucători din industria retail, auto, reţele de bricolaj, industria băuturilor şi a bunurilor de larg consum din România.

Unităţile EGGER Timberpak şi cele mai noi tehnologii de reciclare permit utilizarea multiplă a lemnului, în sistem cascadă, economisesc resurse naturale şi înmagazinează CO2. EGGER a dezvoltat locaţii similare în Marea Britanie şi în Germania şi colectează în total 480.000 de tone de lemn reciclabil anual. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fabrica EGGER din Rădăuţi are unica instalaţie de reciclare a lemnului din România.
 Vizualizări articol: 3921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fabrica EGGER din Rădăuţi are unica instalaţie de reciclare a lemnului din România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei