Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În miez de noapte

Incendiu provocat intenţionat la o casă duplex din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un incendiu a izbucnit în miez de noapte la o casă cu două niveluri de pe strada Piaţa Unirii din municipiul Rădăuţi, cercetările pompierilor arătând că este vorba de o acţiune intenţionată. În timpul intervenţiei de stingere, o femeie de 66 de ani, din locuinţa cuprinsă de flăcări, s-a intoxicat cu fum şi a suferit un atac de panică, fiind transportată la spital.

Alarma de incendiu a fost dată în timpul nopţii de joi spre vineri, în jurul orei 01.15, când pompierii au fost sesizaţi despre faptul că focul fusese observat la o vilă cu două niveluri de pe strada Piaţa Unirii, în care existau câte un apartament la fiecare nivel, şi la două construcţii anexe din lemn, din imediata apropiere a casei. Vila de tip duplex este împărţită între doi proprietari, care fiecare ocupă câte un etaj al casei. La faţa locului au ajuns pompierii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, care au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor flăcările se manifestau la unul din nivelurile casei şi la cele două construcţii anexe din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga clădire de locuit şi la proprietăţile învecinate.

Unul dintre reprezentanţii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi ne-au relatat de la faţa locului: ”Am fost anunţaţi despre producerea unui incendiu în municipiul Rădăuţi, la o locuinţă particulară. Ne-am deplasat la faţa locului cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de la Garda de Intervenţie Siret. Incendiul se manifesta generalizat la locuinţă şi nu au fost victime.”

 

Primele cercetări de la faţa locului arată că focul a fost provocat intenţionat

Apartamentul situat la parterul casei nu era locuit, în timp ce în cel de la etaj locuiau două persoane vârstnice. În timpul incendiului, flăcările i-au distrus proprietarului de la parter holul, bucătăria şi bunurile din interior pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, precum şi anexa din lemn din spatele casei, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi. De asemenea focul a degradat pereţii de la două camere ale apartamentului.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars în timpul incendiului holul pe o suprafaţă de 20 metri pătraţi şi parţial acoperişul pe 10 metri pătraţi. De asemenea, proprietarului de la etaj flăcările i-au distrus anexa din lemn pe circa 20 de metri pătraţi, degradându-i-se pereţii camerelor de locuit.

Valoarea exactă a pagubelor urmează a fi evaluată de proprietarii locuinţelor, însă o primă evaluare arată că ele pot depăşi 30.000 de lei.

În timpul intervenţiei de stingere, paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical unei femei în vârstă de 66 de ani, care s-a intoxicat cu fum şi a suferit un atac de panică. Aceasta a fost transportată apoi cu ambulanţa la Centrul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

În urma cercetărilor întreprinse la faţa locului după lichidarea incendiului, pompierii au stabilit că focul a fost provocat intenţionat, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor fiind folosirea cu intenţie a unor surse de aprindere pentru generarea incendiului în zona anexelor din lemn din apropierea casei. Investigațiile făcute de polițiști au arătat faptul că între cele două familii care dețineau apartamentele de la cele două niveluri ale casei exista un conflict mai vechi, după ce familia aflată la etajul clădirii a refuzat să le vândă celorlalți apartamentul în care locuiau. Având în vedere neplăcerile provocate de unii altora în cadrul acestui conflict, polițiștii au suspiciunea că incendiul ar fi putut fi provocat de una dintre cele două părți, ancheta continuând până la elucidarea modului în care s-a produs incendiul și descoperirea persoanei vinovate. Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore de intervenţie, poliţiştii demarând o anchetă pentru identificarea persoanelor suspecte de incendiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu provocat intenţionat la o casă duplex din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu provocat intenţionat la o casă duplex din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei