Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția „150 de ani de arheologie. Descoperiri, situri, personalităţi din Bucovina şi judeţul Suceava”

Luni, 12 Iunie 2017 (10:22:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Muzeul de Istorie Suceava se deschide marţi, 13 iunie a.c., la ora 12.00, expoziţia cu genericul „150 de ani de arheologie. Descoperiri, situri, personalităţi din Bucovina şi judeţul Suceava”.Expoziția, care conţine 24 de panouri, îşi propune să informeze publicul cu privire la începutul şi evoluţia ştiinţei arheologiei din această zonă.Câteva panouri se referă la diversele etape pe care le-a parcurs „ştiinţa hârleţului” (aşa cum i se spunea arheologiei în secolul al XIX-lea), fiind ilustrate cele mai importante personalităţi care au activat în Bucovina: Josef Szombathy, Raimund F. Kaindl, Karl A. Romstorfer, Dionisie Olinescu, alături de care se regăsesc cele mai valoroase dintre descoperirile din epocă. De asemenea, sunt prezentate imagini din cadrul cercetărilor complexe de la Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domnească, siturile preistorice de la Baia şi Adâncata, precum şi din „mileniul întunecat” - aşezarea de la Poiana - Zvoriştea, datând din secolele VIII-IX. Sunt trecute în revistă cele mai importante situri cercetate de arheologii suceveni, începând cu anii 1950-1960, când la Suceava a activat ilustrul profesor Ion Nestor, întemeietorul şcolii româneşti de arheologie medievală, precum şi cercetările de dată recentă. Expoziţia, care a fost realizată de dr. Bogdan Petru Niculică, dr. Monica Dejan şi Ştefan Dejan, în colaborare cu Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare (şef birou Iuliana Roşca) şi Serviciul Relaţii Publice şi Evenimente Muzeale (şef serviciu George Ostafi şi muzeograf Loredana Bortă) va putea fi vizionată în perioada 13-23 iunie, după care, timp de doi ani, va fi itinerată la diverse şcoli din judeţul Suceava. Expoziția face parte dintr-un proiect amplu prin care Muzeul Bucovinei vine în întâmpinarea publicului larg cu noutăţi, urmărind totodată diseminarea investigaţiilor arheologilor suceveni, în scopul dobândirii unor cunoştinţe complementare cu activitatea şcolară.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „150 de ani de arheologie. Descoperiri, situri, personalităţi din Bucovina şi judeţul Suceava”.
 Vizualizări articol: 901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „150 de ani de arheologie. Descoperiri, situri, personalităţi din Bucovina şi judeţul Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei