Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Peste 4.600 de profesori au votat pentru declanşarea grevei, însă aceasta se amână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a organizat în cursul acestei săptămâni un referendum în rândul membrilor săi cu privire la declanşarea grevei generale din 12 iunie.

Din totalul celor 8.455 de membri de sindicat, 4.662 s-au pronunţat pentru intrarea în grevă generală, iar restul nu şi-au exprimat opţiunea sau au menţionat că sunt împotriva acestei forme de protest.

„Până vineri, la ora 10.00, au fost transmise tabele din 148 de unităţi şcolare cuprinzând opţiunile membrilor de sindicat în vederea declanşării grevei generale. Procentul rezultat este de 55,14 pentru intrarea în greva generală. Apreciem că în judeţul Suceava sunt întrunite condiţiile de grevă generală, însă această decizie va fi luată de conducerea federaţiei la care sindicatul nostru este afiliat (FSLI) în funcţie de toate rezultatele centralizate din ţară”, a menţionat preşedintele sindicatului sucevean, prof. Giani Leonte.

Acesta a punctat că luni, 12 iunie, profesorii suceveni nu vor intra în grevă, urmând să fie comunicată o decizie privind ziua de marţi.

Leonte a mai specificat că în cazul a 21 de judeţe afiliate la FSLI procentul celor care optează pentru grevă generală este de peste 50, fiind însă şi structuri unde acţiunea de colectare a semnăturilor continuă, rezultatele acestui referendum urmând să fie comunicate în cursul zilei de luni, 12 iunie 2017.

 

„Ruşinos, dar nu mai au bani pentru cei din învăţământ!”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, transmite că toate apelurile la reprezentanţii coaliţiei aflate la putere, la parlamentarii lor şi la preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, s-au lovit de refuzul de a-i susţine.

„Bătaia de joc o reprezintă, în primul rând, poziţionarea educaţiei la coada grilelor de salarizare din sectorul bugetar! Educaţia, prin amânarea aplicării de la 1 iulie 2017 a majorării de 20%, rămâne sectorul care în acest an a beneficiat de cele mai mici majorări salariale!”, a arătat acesta.

Hăncescu a mai menţionat că majorarea de 25%, promisă pentru ianuarie 2018, va fi nesemnificativă, pentru că ea nu va acoperi decât plata contribuţiilor trecute din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

„Nu au avut bani pentru plata sentinţelor, dar s-au găsit însă bani pentru clientela politică, indiferent de culoarea ei, majorându-se salariile la primari, viceprimari şi consilieri! Majorările pentru cei din Guvern şi Parlament ajung la niveluri ce fac să pălească salariile din alte ţări! Ruşinos, dar nu mai au bani pentru cei din învăţământ!”, spune liderul FSLI.

Oamenii şcolii sunt nemulţumiţi de prevederile proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, dar şi de nesoluţionarea altor probleme. O altă nemulţumire vizează inexistenţa în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 a sumelor necesare plăţii sentinţelor judecătoreşti, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare. Modul de calcul al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din învăţământ este o altă chestiune care se află în vizorul sindicaliştilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.600 de profesori au votat pentru declanşarea grevei, însă aceasta se amână.
 Vizualizări articol: 2972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Peste 4.600 de profesori au votat pentru declanşarea grevei, însă aceasta se amână3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei