Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

"Trenurile Soarelui”

Trenul sezonier Suceava-Mangalia circulă zilnic începând de aseară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

CFR Călători a introdus, începând de ieri, „Trenurile Soarelui”, programul estival de transport care include peste 40 de trenuri ce vor asigura legături din mai toată țara cu Litoralul Mării Negre timp de aproximativ trei luni. Unul din trenurile care a început să circule din prima zi a programului este perechea IR 1952/1953  Suceava Nord – Mangalia și retur.

Primul tren care leagă Suceava cu stațiunile de pe litoral a plecat aseară spre Mangalia. În acest sezon trenul pleacă de la Suceava la 20.37 și ajunge la Constanța la 5.01, iar la Mangalia la 6.41, cu opriri în toate stațiile de pe litoral. Returul va fi tot pe timp de noapte, cu plecare din Mangalia la 21.45 și sosire în stația Suceava la ora 7.45.

Și în acest an, trenul va circula separat față de cel care leagă Iași de Constanța. Asta va însemna un timp de parcurs ceva mai scurt și, cel mai important, numărul de vagoane care vor pleca de la Suceava nu va mai fi limitat, astfel că în principiu ar trebui să fie evitată supraaglomerarea, așa cum se întâmpla când cele două trenuri care plecau din Moldova circulau împreună. 

Tarifele pe distanţa Suceava-Mangalia sunt de 100 lei la clasa a II-a, 155 de lei la clasa I, în jur de 130 de lei la cuşetă cu şase paturi şi 147 de lei la cuşetă cu patru paturi. La aceste preţuri există însă reduceri substanţiale. În afara reducerilor și gratuităților pentru studenți, elevi sau pensionari, pentru ceilalţi călători se pot obţine reduceri de până la 30% dacă biletele sunt cumpărate cu anticipaţie maximă (peste 21 de zile) şi reducerea suplimentară de 5% pentru cumpărarea biletelor online. Pentru cei care nu pot cumpăra bilete anticipat există varianta reducerii de 10% pentru tichetul dus-întors, la care se poate adăuga reducerea de încă 5% pentru achiziţionarea online.

Anul trecut, în perioadele cu trafic ridicat, trenul Suceava-Mangalia a avut și vagon de dormit.

CFR Călători a anunțat că toate trenurile InterRegio care vor circula spre litoral sunt dotate cu instalații de climatizare și alte facilități, precum wifi gratuit și servicii bar-bistro, însă acestea doar la unele din garnituri. Cele mai multe trenuri, 20, vor asigura legătura dintre București şi Constanța. Durata de parcurs a trenurilor fără oprire de pe această rută este de doar 2 ore, fiind cea mai performantă linie a CFR. De asemenea, pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.

 

Ce oferă alternativa auto

Ca alternativă la trenul de noapte, pe varianta auto există două curse între Suceava și Constanța. Conform autogari.ro, una pleacă la 7.30 și ajunge la Constanța seara, la 18.30, iar una pleacă de la 20.00 din Suceava și are ora de sosire la Constanța la 6.00. A doua cursă, cea de noapte, este a unei firme din Botoșani, cu tranzit prin Suceava. Prețurile la bilete sunt de 90-100 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenul sezonier Suceava-Mangalia circulă zilnic începând de aseară.
 Vizualizări articol: 9139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trenul sezonier Suceava-Mangalia circulă zilnic începând de aseară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei