Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mai 2017 - Anul XXII, nr. 109 (6525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără perdea

Un poliţist devenit lider de sindicat a lansat atacuri dure şi ironii la adresa şefilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr poliţist, agent specialist în criminalistică, încearcă să producă un  cutremur în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, ca lider al unui nou sindicat în Poliţie. Bogdan Bănică, proaspăt împuternicit ca şef pe Suceava al Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul”, a lansat pe reţeaua de  socializare Facebook atacuri la adresa şefilor săi, fără a ezita să-i ironizeze. Nemulţumit de o serie de obligaţii de serviciu, pe care le consideră absurde, poliţistul şi-a spus pe faţă nemulţumirile. Rămâne de văzut care va fi impactul acestei atitudini şi dacă poliţistul va reuşi să adune mulţi colegi în jurul său, pentru ca sindicatul să devină puternic şi să conteze cu adevărat.

 

„Liber înseamnă LIBER, şefuţu', matale chiar nu pricepi că nu mai ţine cu din astea?"

Una din probleme ridicate de poliţistul sindicalist este legată de orele suplimentare şi de telefoanele primite de la şefi, pentru a participa la acţiuni după ora 18.00. Pe un ton ironic, parodiind o discuţie în mediul online, în care a mai scăpat şi cuvinte deocheate, acesta le-a transmis şefilor că nu mai este dispus să lucreze în afara orelor de program şi că nici unul dintre ei nu este Dumnezeu: „Liber înseamnă LIBER, şefuţu', matale chiar nu pricepi că nu mai ţine cu din astea?"

 

Șeful Poliţiei municipiului Suceava, ironizat cu privire la dispoziţiile date

Sindicalistul a scris foarte ironic în principal la adresa şefului său de la Poliţia municipiului Suceava, subcomisarul Ionuţ Adrian Ungureanu, venit la conducere din postura de şef al Poliţiei Vicovu de Sus. Poliţistul Bogdan Bănică, care lucrează la Secţia de Poliţie Burdujeni, direct subordonată Poliţiei municipiului Suceava, a ironizat faptul că ofiţerul solicită să fie sunat la fiecare eveniment, inclusiv minor, dar şi dispoziţiile date de acesta.

„Ajuns la asfalt, Adiţă ăsta al meu (aşa am prins eu drag de numele ăsta) are pretenţia, imediat după ungere, să fie informat telefonic de toate evenimentele din raza de competenţă. Se apucă băieţii să-l sune, 5, 8, 15 apeluri pe zi. Răspunde prompt şi de fiecare dată oferă echipei de cercetare sfaturi atât de utile, cu adevărată valoare operativă, fără de care cu siguranţă aceştia şi-ar baga pixurile în ochi sau ar înghiţi prafurile din trusele criminalistice. Când Adiţă realizează că şi-a luat o căciulă cam mare, începe să răspundă selectiv la telefon. Apoi deloc”.

Acesta a ironizat şi faptul că atunci când este informat despre un eveniment, şeful Poliţiei municipiului Suceava îi cere subalternului să trimită la faţa locului o echipă:  „Trimite echipa! Noroc că i-a spus, altfel colegul se uita la <Tânăr şi Neliniştit> până se termina”.

 

Poliţistul spune că vrea să dezvolte primul sindicat liber şi independent 

Deja cercetat disciplinar pentru alte remarci de pe reţelele de socializare, Bogdan Bănică, contactat de Monitorul de Suceava, nu a dorit să intre în mai multe detalii legate de nemulţumirile faţă de şefii săi. Acesta nu a negat şi nu şi-a retras însă nici una din afirmaţiile de până acum şi spune că în cele trei zile de când este lider de sindicat a adunat deja aproape 20 de colegi alături de el.

„Vrem să ne apucăm de treabă serios la Suceava, să reprezentăm tranşant drepturile poliţistului, fie că este vorba de un coleg care nu are hârtie pe care să scrie, fie că este vorba de unul căruia îi cade tavanul în cap. Îi aştept pe colegi alături de mine pentru un sindicat liber, care să nu fie subordonat nimănui”, ne-a declarat Bogdan Bănică.

El şi-a înaintat zilele trecute demisia din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, care are cei mai mulţi membri în Suceava.

El a precizat că Sindicatul Diamantul are deja 20 de membri la Suceava şi că telefonul îi sună aproape permanent, şi alţi colegi dorind să i se alăture.

Rămâne de văzut dacă în cadrul poliţiei judeţene se va putea remarca un personaj incomod, care să semnaleze nereguli şi abuzuri, fără a sări peste limitele decenţei, şi odată cu el şi un sindicat puternic, care să poată rezolva problemele ofiţerilor şi subofiţerilor de poliţie.

Agentul-șef de poliție Bogdan Bănică a ținut să precizeze să sindicatul care îl reprezintă a obținut anularea a patru articole din Statutul Polițistului ca fiind neconstituționale și că față de alți lideri de sindicat el este polițist activ și așa va rămâne. Sloganul lui Bogdan Bănică este „Poliție ca afară” și asimilează acest deziderat cu o poliție modernă, în care drepturile polițistului sunt respectate până la ultimul paragraf.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist devenit lider de sindicat a lansat atacuri dure şi ironii la adresa şefilor.
 Vizualizări articol: 7047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Un poliţist devenit lider de sindicat a lansat atacuri dure şi ironii la adresa şefilor4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ochiuri cu urzici Acest preparat este prin excelenţă o mâncare specifică primăverii, dar cei ce au avut inspiraţia să congeleze urzici proaspete au remarcat că se pot folosi la fel de bine, în orice anotimp, urzicile congelate pentru acest fel rustic.... Citeşte