Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mai 2017 - Anul XXII, nr. 109 (6525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Proiect internaţional de voluntariat, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava se desfăşoară, în perioada 8-18 mai 2017, proiectul internaţional de voluntariat „The School in the Community” (Şcoala în comunitate), coordonat de prof. Tinela Nastasi, prof. Irina Melisch şi prof. Cristina Şerban, dar şi de profesorii olandezi Petra Veenstra şi Rik Struiksma. Proiectul implică 23 de elevi voluntari olandezi de laHaags Montessori Lyceum din Haga, Olanda, şi peste 150 de elevi români de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.

Potrivit reprezentanţilor colegiului, „cu o tradiţie de opt ani, proiectul are drept obiective familiarizarea elevilor cu diverse contexte educaţionale inedite, implicarea lor în acţiuni de voluntariat la nivelul comunităţii (Complexul de Recuperare Neuropsihomotorie <Blijdorp>, Centrul de plasament <Speranţa>) şi se vrea a fi un alt fel de învăţare. Adolescenţii olandezi şi români au asimilat cunoştinţe şi valori precum toleranţa, acceptarea diferenţelor de mentalitate, elemente de cultură şi civilizaţie prin exerciţiu practic, aplicat direct în viaţa de zi cu zi”.

Colaborarea cu această şcoală europeană vine cu multiple beneficii pentru elevii şi profesorii implicaţi. Activităţile cuprind participarea la ore la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, competiţii sportive, concurs de proiecte „Europa astăzi” (Europe Today), acţiuni cu organizaţia Salvaţi Copiii - voluntar Anamaria Pasat, organizaţia Crucea Roşie - voluntar Andrei Tailup, Universitatea “Ştefan cel Mare” - Observatorul Astronomic, atelier în cadrul proiectului GROW - voluntar Mirel Ichim, atelier la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, acţiuni de voluntariat la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect internaţional de voluntariat, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 1927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect internaţional de voluntariat, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ochiuri cu urzici Acest preparat este prin excelenţă o mâncare specifică primăverii, dar cei ce au avut inspiraţia să congeleze urzici proaspete au remarcat că se pot folosi la fel de bine, în orice anotimp, urzicile congelate pentru acest fel rustic.... Citeşte