Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2017 - Anul XXII, nr. 108 (6524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Podium

Maşinuţa electronică a studenţilor USV a câştigat concursul Electro-Mobility, organizat de Continental Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii suceveni de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor s-au impus în cadrul celei de-a XI-a ediţii a concursului Electro-Mobility, organizat de Continental Automotive Romania, Iaşi, la finele săptămânii trecute.

Două echipaje de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi-au adjudecat primele două poziţii ale competiţiei. USV a obţinut Premiul I prin echipa InelX - formată din studenţii Alexandru Ilie Maciuc, David Gherasim, Dragoş Mihai Prodan, Dumitru Chislîi şi coordonată de şef de lucrări dr. ing. Remus Prodan, şi Premiul II, prin echipa Electro Racers - formată din studenţii Mădălina Maria Mitricioaei, Petru Ionuţ Şandru şi Alexandru Bilius şi coordonată de şef de lucrări dr. ing. Adrian Ioan Petrariu.

Ultima dată când USV a câştigat această competiţie studenţească a fost în anul 2012.

 

Maşinuţa inteligentă

Tema din acest an a constat în proiectarea şi realizarea - cu anumite restricţii şi reguli, a unei maşini telecomandate, capabilă să se deplaseze atât în mod autonom, dar şi comandată prin intermediul unei aplicaţii care rulează pe un telefon smart. Maşina trebuia să parcurgă un traseu cu obstacole, fiind ghidată, în modul autonom, doar de informaţiile primite de la senzori sau folosind procesare video.

„Trebuie să dezvoltăm un robot inteligent, care trebuie să fie asemănător cu o maşină, care să fie capabil să parcurgă un traseu stabilit, în forma cifrei 8, pus la dispoziţie de organizatorii concursului. Ceea ce ne-a făcut pe noi să ne înscriem la acest concurs este dorinţa şi pasiunea noastră vizavi de robotică şi dorinţa de a învăţa lucruri noi. Ştim că orice activitate extraşcolară ne ajută să ne îmbunătăţim cunoştinţele şi abilităţile pentru viaţa ce ne aşteaptă. Pentru o mai simplă prezentare a ceea ce facem noi, trebuie să vă imaginaţi o maşinuţă cu telecomandă, dar în loc de o telecomandă noi folosim un smartphone şi avem o maşinuţă construită de noi de la zero”, declara David Gherasim, unul dintre membrii echipei câştigătoare, în perioada realizării robotului.

Concursul a avut o etapă de calificări pe data de 1 aprilie, unde, din 61 de echipe înscrise, doar 25 s-au calificat în finală. Dintre acestea, 11 echipe au fost formate din studenţi ai USV, un număr record la această competiţie din partea unei singure universităţii.

Mai multe detalii, precum şi clasamentul final se regăsesc la adresa: http://www.electromobility.ace.tuiasi.ro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşinuţa electronică a studenţilor USV a câştigat concursul Electro-Mobility, organizat de Continental Iaşi.
 Vizualizări articol: 2858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Maşinuţa electronică a studenţilor USV a câştigat concursul Electro-Mobility, organizat de Continental Iaşi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei