Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2017 - Anul XXII, nr. 108 (6524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tratamentul dependenţelor

Clinica ALIAT Suceava introduce, în premieră în România, terapia rezidenţială mixtă pentru întreaga familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clinica ALIAT Suceava, una dintre cele mai noi şi performante clinici de tratare a dependenţelor din ţară şi una dintre puţinele din Europa de Est care abordează psihoterapia adicţiilor de substanţe (alcool, substanţe interzise, analgezice etc.), va implementa în premieră naţională, începând cu luna iunie, terapie rezidenţială mixtă în tratamentul dependenţelor. Timp de un weekend, doi pacienţi cu dependenţă împreună cu familiile lor vor urma un program personalizat care include terapie de cuplu și de familie, traseu montan, art-terapie, toate în contextul rezidenţei.  

Prin terapia mixtă, alături de membrii familiei sale, pacientul este asistat în procesul recuperării sale. Motivaţia creării, de către echipa ALIAT Suceava, a terapiei mixte pentru familie porneşte de la faptul că statisticile arată că recăderea pacientului cu dependenţă este mult mai frecventă dacă în procesul de tratament nu este implicată familia sau alţi oameni apropiaţi acestuia.

Durata tratamentului se poate extinde până la 12–16 luni.

Potrivit psihoterapeutului Alina Ciupercovici, managerul clinicii ALIAT Suceava, „Terapia rezidenţială mixtă este abordată pentru prima dată în România ca formulă de tratament integrat al familiei și pacientului cu dependenţă. Este nevoie de tratament mixt pentru că este nevoie de suport pentru familii. Tratamentul este al întregii familii. Şi familia trece printr-un cerc emoţional al schimbării şi este necesar şi pentru persoanele codependente să facă o schimbare. Prin acest program, vrem să ajutăm familia să se adapteze cu procesul de schimbare a persoanelor cu dependenţă şi să renunţe la tiparele aduse de comportamentul de consum al acestuia. Este necesar ca oamenii din aceste familii să se rearmonizeze emoţional și comportamental în lipsa consumului de substanţe. În fiecare modul de terapie, oamenii pot înţelege ce este dependenţa, de aceea sunt necesare 3-4 module de tratament rezidenţial de scurtă durată, însă oamenii pot funcţiona în continuare, nu se rup de mediul lor de viaţă. Rezidenţa mixtă se adresează inclusiv copiilor persoanelor cu dependenţe, chiar dacă vârsta acestora este fragedă”.

Alina Ciupercovici a mai explicat că este foarte importantă partea de informare, în rezidenţă se primesc toate informaţiile legate de procesul de dependenţă şi codependenţă. Aceasta a mai precizat că rezidenţa este un tratament intens şi include mai multe feluri de terapie, pentru ca omul să găsească partea cea mai potrivită pentru el. Rezidenţa mixtă este o altfel de abordare care nu contrazice metodele clasice de tratament al dependenţelor, ci răspunde nevoilor particulare, cauzate de dinamismul social al vieţii de zi cu zi. Este un tratament care permite atât pacienţilor, cât și familiilor acestora să se reîntoarcă în viaţa lor și să pună în practică ceea ce învaţă chiar în timpul acestui proces terapeutic pe care îl urmează împreună cu echipa ALIAT.

Fondată în 1993, Asociaţia ALIAT este una din primele organizaţii profesionale care activează în domeniul adicţiilor, prin dezvoltarea de programe la nivel naţional pentru prevenirea şi tratamentul dependenţelor. În 2014 a devenit clinică de sine stătătoare, dezvoltându-se într-o reţea naţională prin înfiinţarea a încă şase clinici în ţară, în Constanţa, Brașov, Suceava şi București.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clinica ALIAT Suceava introduce, în premieră în România, terapia rezidenţială mixtă pentru întreaga familie.
 Vizualizări articol: 2912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Clinica ALIAT Suceava introduce, în premieră în România, terapia rezidenţială mixtă pentru întreaga familie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei