Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2017 - Anul XXII, nr. 108 (6524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Doi cocoşi

Filmare cu scandalul dintre agentul de pază Galanton şi poliţistul Bolea, de la Serviciul de Acţiuni Speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scandalul din urmă cu două săptămâni, din data de 30 aprilie, care a avut loc pe holurile Cinema City de la Iulius Mall Suceava, a ajuns în spaţiul virtual. Soţia lui Bogdan Lucian Galanton a postat un filmuleţ pe YouTube cu întâlnirea dintre partenerul ei de viaţă şi Răzvan Mihai Bolea, agent în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Într-o primă fază, poliţistul aflat în civil şi în afara orelor de program este abordat de Bogdan Galanton şi provocat cu cuvinte jignitoare, scena cuprinzând şi câteva împingeri. Pe imagini se vede că Răzvan Bolea încearcă să evite o confruntare şi o discuţie cu agentul de pază, numai că spre final totul degenerează.

Poliţistul de la SAS îşi pierde cumpătul şi îşi scoate haina de piele cu care era îmbrăcat, o dă unui cunoscut şi i se adresează lui Galanton: „Hai noi doi s-o facem afară! Hai pe apa Sucevei s-o ardem!”.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a arătat că dosarul este în lucru în acest moment la o unitate de parchet, iar singurul care poate interpreta într-un fel sau altul probele care apar pe parcurs este procurorul de caz.

Rămâne de văzut dacă procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava la care se află în lucru dosarul îi va reţine vreo culpă şi poliţistului sau dacă dosarul îşi va urma mersul în direcţia de până acum.

 

Galanton şi Bolea, un conflict vechi şi latent

Scandalul dintre cei doi este mai vechi, iar acum două săptămâni şi-a consumat un nou episod. Galanton şi Bolea s-au întâlnit pe holurile de la Cinema City, ocazie cu care şi-au adus aminte de problemele anterioare. Sub ochii celor care ieşeau de la film, agentul de pază şi poliţistul au oferit un spectacol sonor de ameninţări, jigniri şi provocări.

În final, ciocnirea fizică, una iminentă după cum decurgea conflictul, nu s-a mai petrecut. Ulterior, în baza plângerii depuse de agentul de poliţie, Bogdan Galanton, în vârstă de 37 de ani, a fost ridicat şi dus direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, unde, după audiere, procurorii au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Bărbatul a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, iar în urma reaudierii sale de procurori a fost luată decizia cercetării în continuare a acestuia sub control judiciar.

Răzvan Bolea le-a declarat anchetatorilor că în timpul incidentului care a avut loc la Iulius Mall, Bogdan Galanton i-ar fi reproşat că în urmă cu trei ani, în timpul unei intervenţii a poliţiei la un eveniment ce a avut loc în clubul Ranch, unde Bogdan Galanton era angajat ca agent de pază, acesta ar fi fost amendat de poliţist. Chiar dacă acesta ar fi fost sau nu motivul incidentului de acum două săptămâni, cei doi s-au cunoscut destul de bine în urmă cu trei ani de zile, când, în aprilie 2014, Bogdan Galanton le aducea acuzaţii grave unor agenţi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din IPJ Suceava. El îi acuza atunci pe cinci agenţi că l-au luat pe sus din clubul în care se afla în timpul serviciului, l-au încătuşat şi bătut, atât în autospeciala mascaţilor, cât şi în faţa şi în sediul Poliţiei Municipiului Suceava. Poliţiştii s-au apărat, susţinând că agentul de pază i-a împiedicat să intre în local, după ce se primise un apel la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmare cu scandalul dintre agentul de pază Galanton şi poliţistul Bolea, de la Serviciul de Acţiuni Speciale.
 Vizualizări articol: 10112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 7 voturi
Filmare cu scandalul dintre agentul de pază Galanton şi poliţistul Bolea, de la Serviciul de Acţiuni Speciale2.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei