Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 apr 2017 - Anul XXII, nr. 83 (6499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Amenzi în târguri de animale şi la pescării, în urma controalelor sanitar-veterinarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava are în această perioadă un amplu grafic de acţiuni de control, până acum inspectorii descoperind nereguli la târguri de animale şi la pescării.

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat până acum 30 de restaurante, patru măcelării, şase supermarketuri, zece depozite alimentare, cinci pescării şi două târguri de animale.  

Doctorul Dănuţ Corneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava, ne-a declarat că la trei din cele cinci pescării verificate au fost descoperite nereguli, fiind aplicate amenzi care totalizează 12.000 de lei. Neregulile au constat în lipsa documentelor de provenienţă şi în manipularea mărfii fără respectarea normelor de igienă sanitar-veterinare. Acţiunile de la pescării s-au organizat în colaborare cu echipaje de poliţie.

În cele două târguri de animale controlate, la Arbore şi Vicovu de Sus, au fost aplicate zece amenzi, în valoare de 3.636 de lei. Neregulile au constat în vânzarea de produse fără documente de provenienţă şi comercializarea de animale vii fără documente de identificare.

„Din cele două pieţe s-au confiscat 106 kilograme produse alimentare şi non-alimentare de provenienţă ucraineană. Este vorba de peşte, conserve şi alte produse de acest gen care nu sunt trecute prin nici o verificare sanitar-veterinară şi reprezintă un pericol pentru sănătatea publică ”, a declarat directorul executiv al DSVSA Suceava.

Acesta a precizat că per ansamblu nu au fost constatate probleme majore, dovadă şi faptul că nu au fost aplicate nici un fel de amenzi la unităţi mari de abatorizare sau restaurante.

Acţiunile de monitorizare vor continua şi mai intens în următoarele zile, când comerţul cu produse de origine animală este în creştere.

„Avem program de supraveghere permanentă la toate pieţele autorizate din judeţ, inclusiv sâmbăta şi duminica. Recomandăm populaţiei ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală să nu se facă din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, sau din sistemul de vânzare stradal, între blocuri sau din portbagajele maşinilor, locuri în care nu are cum să fie asigurate o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare”, a mai declarat doctorul Corneanu.

 

Pentru sesizarea neregulilor au fost făcute publice şi numerele de telefon ale medicilor responsabili din pieţe, după cum urmează:

·       Suceava, Piaţa Centrală - program de lucru zilnic între orele 8-18, cu asistenţa asigurată de dr. Mariana Jiha – tel. 0740 283.314 şi dr. Claudia Covaşă - tel. 0741.066820;

·       Suceava, Piaţa Mică - program de lucru zilnic între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de dr. Marian Erdei - tel. 0756 404.621 şi de dr. Vasile Semeniuc, tel. 0740/698.759;

·       Suceava, Piaţa Burdujeni -program de lucru zilnic între orele 8-18, dr. Rodica Lucescu, tel. 0747.398.924;

·       Rădăuţi, Piaţa Centrală -  program de lucru zilnic între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de dr. Cornelia Alexandrescu, tel. 0743.661.181;

·       Vatra Dornei, Piaţa Centrală,program de lucru zilnic între orele 8-18, dr. Felicia Boca Lazăr, tel 0740.428.331, şi dr. Sorin Melinte, tel. 0740/257.732;

·       Câmpulung Moldovenesc, Piaţa Centrală -program de lucru zilnic între orele 8-18, dr. Rodica Vranău, tel. 0722.143.200;

·       Gura Humorului, Piaţa Centrală -program de lucru zilnic între orele 8-18, asistenţa fiind asigurată de dr. Cecil Catargiu, tel. 0744.397.287;

·        Fălticeni, Piaţa Centrală -program 8-18, dr. Puiu Chiticariu, tel.  0722/622.829.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi în târguri de animale şi la pescării, în urma controalelor sanitar-veterinarilor.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi în târguri de animale şi la pescării, în urma controalelor sanitar-veterinarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei