Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2017 - Anul XXII, nr. 79 (6495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declarat nevinovat

Jandarm achitat de acuzaţii după ce a condus beat, pentru a-şi duce fetiţa cu febră la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un ofiţer de Jandarmerie care a condus beat autoturismul personal şi care a fost implicat într-un accident rutier după ce un alt şofer, şi mai beat, s-a izbit în maşina sa, a fost achitat de acuzaţii de Curtea Militară de Apel Bucureşti. Ofiţerul Cristinel Daniel Valter, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a invocat faptul că se afla la o pensiune, la Sadău-Brodina, împreună cu soţia şi fetiţa sa în vârstă de 2 ani, iar aceasta din urmă a început să se simtă brusc rău, având febră. Panicat, deşi băuse în jur de jumătate de litru de palincă, bărbatul s-a urcat la volan pentru a duce fetiţa la spital. Judecătorii l-au achitat în principal pentru o problemă de interpretare a articolului de lege care pedepseşte infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului, referitoare la sintagma „la momentul prelevării mostrelor biologice”, care a fost declarată neconstituţională. Și prima instanţă, Tribunalul Militar Iaşi, îi aplicase lui Daniel Valter doar sancţiunea avertismentului şi îl atenţionase asupra conduitei viitoare. 

Ofiţerul a fost achitat în baza articolului 16, aliniatul 1, litera b, din Codul de Procedură Penală, pentru că fapta nu a fost săvârşită cu gradul de vinovăţie prevăzut de lege.

 

Un accident violent, după ce şoferul mai beat a pătruns cu maşina pe contrasens

Accidentul s-a petrecut pe 22 noiembrie 2014, pe drumul judeţean de pe raza comunei Straja. După cum a reieşit şi din rechizitoriul de trimitere în judecată, Daniel Valter se afla la Cabana Sadău, alături de un grup de prieteni. Seara, fetiţa lui Daniel Valter a început să aibă febră, iar părinţii s-au panicat. Cum mama nu are permis de conducere, iar ceilalţi posesori de permis aflaţi la petrecere băuseră şi ei, Daniel Valter a luat decizia de a pleca imediat spre Spitalul Judeţean Suceava. Avea să recunoască ulterior că băuse în jur de 500 de ml de tărie, pe parcursul mai multor ore.  

După puţin timp, Iosif Alexander, în vârstă de 28 de ani, din Straja, aflat la volanul unui autoturism Audi A4 înmatriculat în străinătate, a scăpat volanul de sub control pe carosabilul umed şi a pătruns pe sens opus, unde a lovit violent Skoda Octavia condusă de Daniel Valter. Șoferul care a pătruns pe contrase şi a provocat accidentul avea o alcoolemie imensă, 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior peste 2 la mie în sânge. De cealaltă parte, în cazul lui Daniel Valter a rezultat o concentraţie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,20 la mie, la singura probă de sânge recoltată, la aproximativ trei ore de la accident.

În urma accidentului, Daniel Valter şi soţia sa au suferit fracturi care au necesitat 30 de zile de îngrijiri medicale în cazul bărbatului şi 65 de zile de îngrijiri în cazul femeii. Din fericire, fetiţa lor de 2 ani, aflată pe bancheta din spate, în scaunul pentru copii, a scăpat fără leziuni.

Daniel Valter şi-a recunoscut fapta de conducere sub influenţa alcoolului şi a cerut să fie judecat pe procedura simplificată în cazul recunoaşterii învinuirii.

 

Șoferul vinovat de accident, trimis în judecată la finele anului trecut

Dacă jandarmul a scăpat de dosarul penal, fiind achitat de Curtea Militară de Apel Bucureşti, celălalt şofer, care a provocat accidentul, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi la finele anului trecut. Doi ani le-au trebuit aşadar procurorilor să soluţioneze acest dosar, în care s-au făcut şi expertize privind modul de producere a impactului. În cele din urmă, Iosif Alexander a fost trimis în judecată, urmând a răspunde pentru vătămare corporală din culpă şi pentru că a condus băut. Soţia jandarmului, Daniela Mariana Valter, este parte civilă în acest dosar.

Dacă ar fi fost găsit vinovat, chiar şi cu pedeapsa minimă, ofiţerul risca să fie exclus din rândurile Jandarmeriei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarm achitat de acuzaţii după ce a condus beat, pentru a-şi duce fetiţa cu febră la spital.
 Vizualizări articol: 10171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Jandarm achitat de acuzaţii după ce a condus beat, pentru a-şi duce fetiţa cu febră la spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei