Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2017 - Anul XXII, nr. 79 (6495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raportare la salarii

Chiriile beneficiarilor de locuinţe ANL, calculate după noi criterii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriile datorate de persoanele cu venituri reduse care beneficiază de locuinţe ANL vor fi calculate după noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie, ca urmare a aprobării de către Guvern, în şedinţa de miercuri, a unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Reprezentanţii Guvernului susţin că astfel va fi îndreptată nedreptatea făcută de Guvernul anterior, care a mărit chiriile de la 70 de lei până la 700 lei de familie.

În prezent, în municipiul Suceava chiriile pentru locuinţele ANL sunt de aproximativ 200 de lei pentru garsoniere şi ajung la sume de 400 - 500 de lei pentru apartamente cu trei camere. Chiriaşii care au peste 35 de ani plătesc ceva mai mult, fiindu-le calculat un cost suplimentar de 1% faţă de tarifele stabilite.

Noile chirii vor fi calculate după alte criterii:

·Maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară;

·Maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară, dar nu depăşeşte 100% salariul minim brut pe ţară garantat în plată;

·Maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie depăşeşte 100% din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei.

De asemenea, se reduc cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii de la 1,11% din valoarea de înlocuire a construcţiei, la maximum 0,8% din valoarea de înlocuire a construcţiei.

În plus, coeficientul specific rangului localităţii se extinde între 0,6, specific satelor, şi 1, pentru Bucureşti. Coeficientul de venit scade la 0,8 pentru chiriaşii al căror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe economie.
Prin actul normativ, se ponderează chiriile şi cu un coeficient care ţine cont de anul de recepţie a blocului ANL, care variază între 0,85 pentru imobilele construite până la finalul anului 2004 şi urcă la 1 pentru cele ridicate începând cu 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriile beneficiarilor de locuinţe ANL, calculate după noi criterii.
 Vizualizări articol: 2570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiriile beneficiarilor de locuinţe ANL, calculate după noi criterii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei