Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2017 - Anul XXII, nr. 79 (6495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patriotism local și național

Savanți români, „în vizită” la elevii Colegiului Tehnic „Petru Mușat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava a avut loc vineri, 24 martie,  prima ediție a Concursului Interșcolar de Știință și Tehnică intitulat „Savanți români în slujba omenirii”. Scopul acestei acțiuni a fost acela de a aduce în actualitate personalități reprezentative din domeniile biologiei și medicinei românești, savanți care, pe nedrept, au fost trecuți în uitare, deși rezultatele muncii lor au avut răsunet internațional. Manifestarea a urmărit, după cum a spus prof. Mihaela Țiculeanu-Ciurlică, „trezirea în inimile elevilor a patriotismului local și național”. În cuvântul de deschidere, directorul școlii gazdă, prof. dr. Maria Teodoreanu, a încurajat participanții aflați în concurs și a subliniat faptul că acțiunea deschide un proiect în care colegiul este implicat, „Săptămâna Meseriilor”. Inspector de biologie prof. Carmen Sima a apreciat inițiativa organizării unor asemenea manifestări și a încurajat participanții. În cadrul concursului au existat trei secțiuni: „Power Point”, „Film”, „Poster/afiș/colaj”, la care au participat echipaje de elevi din următoarele școli: Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava. Asistența a fost formată din elevi ai școlilor mai sus amintite, precum și din elevi de clasele a V-a, a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială “Grigore Ghica Voievod” și Școala Gimnazială Nr. 1 din Suceava.

 

Seriozitate şi dăruire

Un grup de tineri entuziaști ai școlii gazdă au susținut un moment artistic - muzica primăverii: ”Salcâmii înfloriți” și ”Dorul călător”. Un alt moment artistic a aparținut studentelor de anul III Maria Loghin și Dana Puha, de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, care, „printr-un dialog zglobiu”, i-au conturat sugestiv pe Emil Racoviță, Grigore Antipa, George Emil Palade, Ioan Cantacuzino și Ana Aslan. Profesoara Valentina Filip a declarat că fiecare participant la concurs a pregătit, întocmit și prezentat lucrarea cu seriozitate și dăruire, atrăgând interesul și admirația auditoriului, în special a colegilor lor mai mici. „Întreaga activitate a vizat trezirea interesului pentru studiu, pentru munca de cercetare. Dorința participanților de a se implica și ei pe viitor în astfel de acțiuni a conturat pe deplin dezideratele acestui proiect”, au concluzionat coordonatoarele proiectului, prof. Mihaela Țiculeanu–Ciurlică şi prof. Valentina Filip. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Savanți români, „în vizită” la elevii Colegiului Tehnic „Petru Mușat”.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Savanți români, „în vizită” la elevii Colegiului Tehnic „Petru Mușat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei