Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2017 - Anul XXII, nr. 79 (6495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XII-a

Câştigătorii fazei naţionale a concursului „Penelul fermecat” vor fi premiaţi, astăzi, la Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările calificate la faza naţională a Concursului de Creaţie plastică pentru preşcolari „Penelul Fermecat”, reunite sub genericul ,,Frumuseţi din ţara noastră”, vor fi expuse astăzi, la Muzeul Bucovinei, de la ora 12.00.

Expoziţia cuprinde 224 de lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, din grupele mijlocii şi mari, structurate în patru secţiuni: desen/pictură, grafică, modelaj şi mozaic.

Juriul a acordat patru mari premii, câte unul pentru fiecare secţiune, 181 de premii I şi 39 de premii speciale, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă. De menţionat că expoziţia  poate fi vizionată în perioada 7-10 aprilie, la Muzeul Bucovinei.

Marele premiu „Penelul fermecat”, la secţiunea desen/pictură, a fost obţinut de preşcolarul Rareş Gorbănescu, de la Grădiniţa cu Program Prelungit a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava, îndrumat de prof. Violeta Mazureac, cu lucrarea cu tema ,,România de vis”.

Marele premiu la secţiunea grafică i s-a acordat micuţei Adelina Marcu, de la GPN „Ţăndărică” Suceava, pentru lucrarea intitulată ,,Sunt o mândră româncuţă”, realizată sub îndrumarea prof. Antoaneta Botez.

Marele premiu „Micul maestru” la secţiunea modelaj a fost obţinut de Ecaterina Maria Obreja, de la GPP „1-2-3”, îndrumată de prof. Doruţa Mihaela Obreja.

Marele premiu „Măiestrie şi copilărie” la secţiunea mozaic a fost adjudecat de Matei Ţugui, de la GPN ,,Sfânta Treime” Rădăuţi, pentru lucrarea ,,Cu tata în drumeţie”, realizată sub îndrumarea prof. Maria Cucu.

Marile premii au fost acordate de juriul format din profesorii: Camelia Rusu Sadovei, Raluca Schipor, Iulian Asimionesei, de la Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu” Suceava, şi Oana Hrişcă, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii ,,Ştefan cel Mare”.

Maria Matei, directoarea GPP „Gulliver”, unul dintre organizatori, a arătat că acest concurs a fost iniţiat de Inspectoratul Şcolar Suceava, prof. Daniela Răileanu, şi se derulează în parteneriat cu: Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Uniunea Artiştilor Plastici - filiala Suceava, Colegiul de Artă ,,Ciprian Porumbescu" Suceava, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, şi este organizat de cadrele didactice de la: Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,1-2-3” Suceava şi Grădiniţa cu Program Normal Ipoteşti.

Oana Ruxandra Hrişcă, membru al juriului, a transmis că ,,arta este comuniune şi comunicare şi concursul de creaţie plastică <Penelul fermecat>  provoacă, stimulează manifestarea expresivităţii plastice şi este un instrument ideal pentru exprimarea copiilor prin intermediul artelor, este de fapt un pretext de a se juca în mod creativ cu idei, tehnici şi materiale. Copilul trebuie lăsat să-şi dezvolte singur aptitudinile artistice, acesta necesită doar sprijin în accesul la materiale de bună calitate şi la îndrumare, în ceea ce priveşte mânuirea instrumentelor de lucru. Neîngrădirea exprimării aduce libertate în gândire, creativitate în acţiune şi preţuirea valorilor autentice”. Aceasta a mai explicat că evaluarea copiilor în cadrul acestui concurs, ca de altfel în toate concursurile ce ţin de domeniul artelor plastice, este făcută pe baza criteriilor ce ţin de expresivitatea, unicitatea şi originalitatea creaţiei lor având în vedere monitorizarea evoluţiei lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câştigătorii fazei naţionale a concursului „Penelul fermecat” vor fi premiaţi, astăzi, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câştigătorii fazei naţionale a concursului „Penelul fermecat” vor fi premiaţi, astăzi, la Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei