Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 apr 2017 - Anul XXII, nr. 79 (6495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fluidizare trafic

Sens giratoriu modificat şi o bandă de acces direct, în zona Bazarului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Măsurile de fluidizare a traficului rutier de pe Calea Unirii din municipiul Suceava, din zona centrelor comerciale, se concretizează pe zi ce trece. Astfel, după ce săptămâna aceasta sensul giratoriu de la Dedeman a fost restricţionat parţial încât nu mai permite celor care vin dinspre Centru sau ies de la Dedeman să se întoarcă direct spre oraş, acum a venit rândul sensului giratoriu de la Bazar să fie modificat.

Miercuri seara, când valorile de trafic au mai scăzut, echipe de muncitori s-au ocupat de scoaterea pavajului de jur împrejur, reducând semnificativ aria sensului giratoriu, în favoarea zonei carosabile.

Ieri a fost turnat şi primul strat de asfalt la noua bandă de circulaţie creată pentru acces direct către Bazar şi sediile societăţilor comerciale din zonă, bandă care ar trebui să preia o parte din fluxul de autovehicule din acea zonă, astfel încât cei ce au de mers către Centru să circule cât mai fluent.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a ocupat îndeaproape de aplicarea măsurilor de fluidizare a traficului rutier pe Calea Unirii, a explicat: „Punem în practică măsurile de fluidizare a traficului în zona comercială. Dacă până acum s-au finalizat anularea unei treceri de pietoni, cea de la podul de peste râul Suceava, şi mutarea alteia, de la sensul giratoriu mic, de la Dedeman, la jumătatea distanţei dintre cele două staţii de autobuze, în momentul de faţă lucrăm cu asfalt în parcarea Bazarului, unde se creează cea de-a treia bandă de acces direct către strada Bazarului.

Totodată, miercuri seară şi în timpul nopţii a fost scos un rând de pavele din sensul giratoriu, pentru a-l micşora, iar joi, după 18.30, în funcţie de condiţiile meteo, începe operaţiunea de turnare a asfaltului pe acea porţiune cu care a fost redus sensul giratoriu, astfel încât să avem o rază de curbură mai mică şi o scurtare a timpului de trecere a maşinilor”.

Lucrările erau în toi şi la cealaltă bandă de acces direct, pentru cei care vin pe sub pasarela CFR de la Burdujeni şi vor să intre în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, mai ales că virajul la stânga de pe Calea Unirii a fost anulat pentru cei care vin dinspre Centru.

„Accesul la Shopping City se face pe sub pasajul de cale ferată de la Burdujeni, s-a asfaltat la rece calea de acces, unde erau probleme cu gropile, iar în perioada următoare vom face reparaţii mai ample, pentru că au fost pornite staţiile de asfalt.

De săptămâna viitoare, dacă ne ajută şi vremea, vom da în funcţiune acea bandă specială de acces către Shopping City Suceava, astfel încât maşinile care vor să meargă la ei să nu mai intre în fluxul de trafic care vine dinspre Burdujeni. Aceste măsuri le implementăm cât mai rapid cu putinţă, astfel încât în perioada sărbătorilor pascale, dar şi după, să avem condiţii mai bune de circulaţie rutieră în acea zonă. Am mers pe principiul chiar dacă mergi mai mult, să nu stai în trafic”, a adăugat Lucian Harşovschi.

Printre măsurile de fluidizare a traficului din zona centrelor comerciale se numără şi reducerea numărului de treceri de pietoni de pe Calea Unirii, fiind desfiinţate cea de la poarta Bazarului către OMV, precum şi două treceri din dreptul Carrefour, la jumătatea distanţei dintre ele fiind înfiinţată o altă trecere, semaforizată.

„Pietonii nu trebuie să fie supăraţi că s-a anulat o trecere de pietoni care ducea într-o benzinărie. Venind din Burdujeni cu autobuzul opreşti în staţia de la Bazar şi intri pe poarta 2 în centrul comercial, iar de acolo, dacă vrei să mergi spre oraş, urci direct în autobuz sau, dacă vrei să mergi spre Burdujeni, ieşi pe poarta 1 şi foloseşti trecerea de pietoni existentă în zona Bethesda – Lidl. Opţional am făcut o trecere şi pe sub pod, cei care doresc pot folosi acea cale de acces, care a fost betonată, este prevăzută cu balustradă şi este iluminată pe timp de noapte”, a precizat viceprimarul sucevean.

Alte măsuri luate în calcul vizează crearea unei benzi de acces rapid către Centru, dinspre Burdujeni, ceea ce implică montarea de separatoare la sensul giratoriu de la Bazar, dar numai după ce va fi făcut un alt sens giratoriu, la intersecţia cu strada Traian Vuia, precum şi desfiinţarea trecerii de pietoni dintre Lidl şi Bethesda, prin înlocuirea acesteia cu o pasarelă aeriană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sens giratoriu modificat şi o bandă de acces direct, în zona Bazarului Sucevei.
 Vizualizări articol: 8325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Sens giratoriu modificat şi o bandă de acces direct, în zona Bazarului Sucevei3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei