Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 apr 2017 - Anul XXII, nr. 74 (6490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Plămânul verde

Plantare de stejari în Parcul Central al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Luna plantării arborilor” se face simţită şi în municipiul Suceava, unde, de ieri, a început campania de plantare a 500 de puieţi, din diferite specii, achiziţionaţi special de Primăria Suceava, pentru a înfrumuseţa spaţiile verzi din oraş.

Startul campaniei de plantare a arborilor a fost dat în Parcul Central al Sucevei, unde au fost aduse frumoase exemplare de stejari, care să-i înlocuiască pe cei care au fost îndepărtaţi în iarnă, din cauza riscului de prăbuşire.

„Aşa cum am anunţat, în acest an, Primăria municipiului Suceava va planta cel puţin 500 de arbori. Săptămâna viitoare vom continua plantările în zona Mărăşeşti şi în Parcul Universităţii, precum şi în alte zone din oraş, unde este necesar. Important este că plantăm cel puţin doi pentru fiecare arbore care a necesitat să fie tăiat”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

În sezonul rece, municipalitatea suceveană a avut de îndepărtat aproape 200 de arbori care reprezentau pericol public, pentru fiecare dintre aceştia fiind obţinute aprobările necesare din partea specialiştilor silvici şi a Agenţiei de Protecţie a Mediului.

Puieţii de arbori care sunt plantaţi acum în oraş au fost achiziţionaţi de la Pepiniera Salcea, a Direcţiei Silvice Suceava, din speciile: tei, stejar, arţar, mesteacăn, salcie şi salcâm.

Spre deosebire de anii anteriori, când puieţii erau împărţiţi asociaţiilor de proprietari, să fie plantaţi de oameni, anul acesta toate plantările vor fi făcute de angajaţii Direcţiei Domeniului Public, în locul copacilor tăiaţi sau în apropierea acestora.

O astfel de măsură este menită să sporească gradul de vegetaţie şi calitatea spaţiilor verzi din Suceava, pe lângă aspectul estetic, beneficii concrete fiind obţinute prin reducerea efectelor poluării urbane, arborii fiind „plămânii verzi” ai planetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plantare de stejari în Parcul Central al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Plantare de stejari în Parcul Central al Sucevei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei