Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 apr 2017 - Anul XXII, nr. 74 (6490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Minerii de la Crucea îşi vor primi salariile restante şi au încetat greva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minerii de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu îşi vor primi salariile restante de la începutul acestui an, după aproape două săptămâni de proteste în faţa Companiei Naţionale a Uraniului, a Ministerului Energiei şi a Guvernului României. Preşedintele Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu din cadrul CNU, Mugurel Huţuleac, ne-a declarat ieri că Ministerul Energiei a definitivat în cele din urmă raportul pentru acordarea celei de-a doua tranşe din ajutorul de stat aprobat pentru salvarea companiei. După aproape două săptămâni de proteste ale minerilor la Bucureşti şi nenumărate discuţii cu privire la modul în care CNU a cheltuit suma din prima tranşă a ajutorului de stat, comisia pentru gestionarea modului de acordare şi administrare a acestui sprijin financiar a decis că suma totală neeligibilă a fost de aproape 700.000 de lei. În cele din urmă comisia a solicitat CNU să acopere suma stabilită ca fiind neeligibilă. Acest lucru s-a întâmplat zilele trecute, motiv pentru care ministerul a avizat alocarea unei sume de 13,1 milioane de lei în conturile Companiei Naţionale a Uraniului. „Joi după-amiază banii au fost viraţi în contul Companiei, suma urmând să acopere plata integrală a salariilor restante, precum şi plata furnizorilor”, a spus ieri Mugurel Huţuleac. El a precizat că unii dintre mineri şi-a luat banii încă de ieri, iar la alţii salariile vor ajunge pe carduri în funcţie de modul de operare al băncilor unde au deschise conturi. Mugurel Huţuleac a spus că începând de luni va fi reluată activitatea în mod normal la exploatarea de uraniu de la Crucea Botuşanu, precum şi la celelalte sucursale ale CNU din ţară.

Alocarea sumelor de bani pentru plata salariilor a fost salutată şi de primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, care a subliniat că meritele aparţin în primul rând minerilor. „Meritele sunt ale tuturor muncitorilor care au rezistat la foame, sete, oboseală şi stres. Atât personalul companiei, cât şi politicul şi-au făcut treaba perfect. S-a vrut continuitate, iar compania va funcţiona mai departe. Banii s-au virat către companie în totalitate şi există resursele financiare pentru a achita în totalitate atât salariile restante, cât şi furnizorii”, a spus Dorin Rusu.

De precizat că în cursul zilei de joi şi premierul României, Sorin Grindeanu, a anunţat că ministrul Energiei, Toma Petcu, a reuşit să deblocheze problemele de la CNU, iar salariaţii îşi pot primi salariile. Sorin Grindeanu a mai spus că toţi cei care au greşit în această problemă vor trebui să plătească.

Minerii suceveni au declanşat greva generală pe 20 martie, când peste 120 de ortaci au plecat la Bucureşti pentru a protesta pentru că de la începutul acestui an nu au primit decât aproximativ 450 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea îşi vor primi salariile restante şi au încetat greva.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minerii de la Crucea îşi vor primi salariile restante şi au încetat greva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei