Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2017 - Anul XXII, nr. 20 (6436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Program educaţional

Apel la voluntariat pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul educaţional „Ajungem MARI” lansează un nou apel la voluntariat către cei care vor să le dăruiască copiilor din centre de plasament timp şi cunoştinţe pentru a-i ajuta să ajungă oameni responsabili şi independenţi.

Apelul la voluntariat se adresează tinerilor peste 16 ani şi adulţilor din toate domeniile, persoane cu iniţiativă, responsabile şi implicate, spontane şi dornice să facă mici minuni pentru copiii din centre. Voluntarii nu trebuie să aibă experienţă de predare pentru că înainte de începerea activităţilor în centre participă la un training în care învaţă despre nevoile copiilor şi cum să lucreze cu ei.

Proiectul se desfăşoară în Suceava şi în alte 25 de judeţe din ţară, iar voluntarii vor merge săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi şi îi vor învăţa pe copii ceea ce îi pasionează prin metode non-formale şi multă joacă. Voluntarii pot susţine şedinţe de pregătire şcolară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau cultură generală, educaţie pentru sănătate sau educaţie civică. Pe lângă cursuri şi ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieşiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau în parcuri. Pe parcursul modulelor voluntarii primesc sfaturi de la consilieri educaţionali şi alţi voluntari cu experienţă.

„Beneficii sunt o mulţime: de la îmbrăţişările şi bucuria copiilor până la dezvoltarea abilităţilor tale”, transmit organizatorii.

Înscrierea se face până pe 10 februarie prin completarea unui formular online, la adresa – https://goo.gl/forms/1U894xSmu5wL9ql02. 

Pentru organizarea trainingurilor în judeţ este necesar un număr de minimum 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro.

Proiectul a demarat în Bucureşti, în vara lui 2014, şi în scurt timp s-a extins în ţară. Momentan 1.300 de voluntari ajută săptămânal 2.000 de copii din Bucureşti şi din alte 25 de judeţe să ajungă „mari”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel la voluntariat pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Apel la voluntariat pentru educaţia copiilor din centrele de plasament din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei