Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2017 - Anul XXII, nr. 20 (6436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Împrumuturi

Sucevenii care au credite au reuşit în 2016 să scape de restanţe de peste 35 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au credite la bănci au reuşit pe parcursul anului 2016 să scape de mai mult de jumătate din restanţele pe care le aveau. Potrivit raportului publicat de Banca Naţională a României, valoarea totală a restanţelor la creditele în lei şi în valută înregistrate la sfârşitul anului trecut a fost de 144 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 32 de milioane de euro, la cursul de schimb anual  mediu. Restanţele la creditele contractate în judeţul Suceava au scăzut într-un singur an cu peste 35 de milioane de euro. Asta în condiţiile în care la finalul anului 2015, restanţele la împrumuturile în lei şi în valută au fost de 300,4 milioane de lei, adică 67,581 milioane de euro. Din datele de la BNR, diminuarea cea mai mare s-a înregistrat la restanţele la creditele în lei, care au scăzut într-un singur an cu nu mai puţin de 104,1 milioane de lei. La împrumuturile în valută, restanţele au scăzut de la 131,9 milioane de lei, la finalul anului 2015, la 79,6 milioane de lei, la sfârşitul anului trecut.

Potrivit BNR, pe parcursul anului trecut sucevenii au avut o încredere mai mare în moneda naţională, valoarea creditelor curente în lei crescând semnificativ pe parcursul anului trecut. Astfel, creditele curente în lei înregistrate la finalul anului 2015 au fost de 1.500,5 milioane de lei, suma crescând la sfârşitul lui 2016 la 1.757,1 milioane de lei. În comparaţie cu împrumuturile în lei, creditele în valută au scăzut în cursul anului 2016. Creditele în valută au scăzut de la 941,4 milioane de lei, la finalul anului 2015, la 804,4 milioane de lei, la sfârşitul anului trecut.

 

Populaţia s-a împrumutat mai mult în lei pentru consum şi pentru locuinţe

Potrivit Băncii Naţionale a României, populaţia a preferat anul trecut să se împrumute mai mult în lei pentru consum şi pentru locuinţe, creditele în moneda naţională contractate în aceste scopuri crescând pe parcursul anului trecut, comparativ cu sumele înregistrate la finalul anului 2015. Astfel, creditele pentru consum în lei la finalul anului 2015 au fost de 539,2 milioane de lei, acestea crescând la sfârşitul anului trecut la 589 milioane de lei. Comparativ, împrumuturile pentru consum în valută au scăzut de la 411,7 milioane de lei, la 339,6 milioane de lei. De precizat că împrumuturile pentru consum includ sumele acordate populaţiei pentru finanţarea în special a consumului personal de bunuri şi servicii.

Creditele pentru locuinţe în lei au crescut semnificativ în cursul anului trecut, de la 179,6 milioane de lei, la 31 decembrie 2015, la 270,8 milioane de lei, la sfârşitul lui 2016. La creditele în valută pentru locuinţe, sumele au scăzut de la 352,3 milioane de lei, la 319 milioane de lei.

Creditele pentru locuinţe includ sumele acordate populaţiei în scopul investirii în locuinţe pentru utilizare proprie sau pentru închiriere, inclusiv în scopul construirii sau în scopul renovării locuinţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care au credite au reuşit în 2016 să scape de restanţe de peste 35 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii care au credite au reuşit în 2016 să scape de restanţe de peste 35 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei