Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2017 - Anul XXII, nr. 20 (6436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Circulaţia prin Suceava vă poate lăsa uşor fără permis: viteză limitată la 30 de km/h, de la Bancă la Policlinică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circulaţia de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, pe porţiunea de la Bancă la Policlinică, a fost recent limitată la 30 de kilometri la oră. Au fost montate noi indicatoare de limitare a vitezei, iar Poliţia Rutieră a organizat deja mai multe acţiuni de control cu autospeciala cu radar, pe timpul serii sau noaptea. În noile condiţii, cine depăşeşte, chiar cu puţin, viteza de 80 de kilometri la oră rămâne fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Sunt deja mai multe cazuri de şoferi care şi-au pierdut dreptul de a conduce, pentru că circulau pe această porţiune de drum cu viteze între 81 şi 90 de kilometri la oră. Conform legislaţiei rutiere, cine depăşeşte cu mai mult de 50 de km/h limita de viteză admisă pe respectiva porţiune de drum se alege, automat, cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, pe lângă amendă.

 

Justificarea deciziei: viteze prea mari şi riscuri crescute de accidente grave la trecerile de pietoni 

Măsura de scădere a limitei de viteză de la 40 la 30 de kilometri la oră a fost luată de administratorului drumului, Primăria municipiului Suceava, la propunerea Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava. Pe respectiva porţiune de drum este o succesiune de trei treceri de pietoni, cea din faţa BNR, cea de la Bucovina şi cea din faţa Palatului de Justiţie, şi cum de multe ori viteza de rulare a maşinilor este ridicată, cei care traversează sunt puşi în pericol.

Un adevăr este că adesea pe această porţiune în linie dreaptă, de la Policlinică şi până la BNR, se merge adesea cu mult peste 50 de kilometri la oră. În aceste condiţii, pentru pietoni traversarea arterei principale a Sucevei, pe trecerile de pietoni amintite, este dificilă şi riscantă.

De altfel, cele trei treceri de pietoni de pe această porţiune în linie dreaptă sunt, statistic, în topul celor mai periculoase din municipiul Suceava în ultimii ani. Din fericire, recent nu au mai fost accidente mortale pe aceste treceri, însă accidente cu vătămări corporale au fost destule.   

 

Următoarea măsură luată în calcul - spinările de măgar 

Măsurile de reducere a accidentelor de pe strada Ștefan cel Mare, porţiunea dintre Bancă şi Policlinică ar putea să nu se oprească al limitarea la 30 de kilometri la oră. Există discuţii avansate şi solicitări din partea Poliţiei Rutiere pentru ca la trecerile de pietoni să fie amenajate şi „spinări de măgar”. Deranjante pentru cei mai mulţi conducători auto, aceste denivelări care obligă şoferii să reducă mult  viteza la trecerea pietoni şi-au arătat eficienţa la cel puţin două treceri de pietoni la care au avut loc accidente mortale. Este vorba de trecerea de pietoni din faţa Grupului Școlar şi de trecerea de pietoni de pe strada Grigore Alexandru Ghica, în Iţcani, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi. La ambele treceri au avut loc accidente mortale, iar şoferii sunt obligaţi să reducă mult viteza prin denivelările amplasate pe carosabil.a

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia prin Suceava vă poate lăsa uşor fără permis: viteză limitată la 30 de km/h, de la Bancă la Policlinică.
 Vizualizări articol: 11015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 16 voturi
Circulaţia prin Suceava vă poate lăsa uşor fără permis: viteză limitată la 30 de km/h, de la Bancă la Policlinică2.7516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei