Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2017 - Anul XXII, nr. 20 (6436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acțiune preventivă

Peste 60 de polițiști au mers la mall, pentru a preveni furturile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 60 de polițiști au participat, ieri, la o acțiune de prevenire cu privire la faptele de furt în locuri aglomerate, mai exact în unitățile de alimentație publică. O adevărată armată de oameni în uniformă s-a deplasat la Iulius Mall Suceava, dar și în alte centre comerciale, unde au fost distribuite peste 1.200 de materiale preventive şi s-au purtat discuţii cu cetăţenii.  

Comisarul Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, a exemplificat principalele riscuri de furt în zonele aglomerate de acest gen:

„Un segment aparte abordat a fost furtul de telefoane şi dispozitive electronice de pe mesele din zona food-court, mulţi cetăţeni lăsându-şi aceste bunuri nesupravegheate chiar şi pentru câteva momente în care se deplasează pentru a ridica produsele alimentare. Un mod de operare constatat în ultima perioadă este prin postarea unor articole de îmbrăcăminte pe mesele şi scaunele din zona de alimentaţie publică, pentru mascarea furtului şi ascunderea produselor sustrase de pe mese”.

O altă temă abordată a fost legată de numeroși cumpărători din marile magazine care lasă borsete sau genți cu bani în coșurile de cumpărături. Cum de multe ori coșurile sunt lăsate printre rafturi, riscul de furt este foarte ridicat.  

Mobilizarea unui număr atât de mare de polițiști a fost posibilă prin detașarea la activități de prevenire, pentru o săptămână, a celor 53 de agenți de poliție încadrați din sursă externă, care au depus zilele trecute jurământul de credință.

Acțiunea „Săptămâna Siguranța Cetățeanului” continuă până pe 2 februarie și a început de pe 26 ianuarie.  În prima zi, acțiunea cu peste 60 de polițiști s-a concentrat pe prevenirea furturilor din autoturisme.

Acțiunile vor continua şi săptămâna viitoare, în fiecare zi urmând a fi desfăşurate activităţi preventive pe un segment infracţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60 de polițiști au mers la mall, pentru a preveni furturile.
 Vizualizări articol: 5731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 60 de polițiști au mers la mall, pentru a preveni furturile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei