Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 ian 2017 - Anul XXII, nr. 2 (6418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Bătaie” pe un proxenet

Extrădarea unui sucevean în Grecia, pentru proxenetism, amânată pe termen lung pentru că acesta este anchetat şi de procurorii DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Dumbrăveni, arestat preventiv într-un dosar al procurorilor DIICOT Suceava pentru implicarea într-o reţea de trafic de persoane sub forma prostituţiei, este căutat, în baza unui mandat european de arestare, şi de autorităţile judiciare din Grecia, care au solicitat extrădarea sa în vederea punerii sub acuzare pentru acelaşi gen de infracţiuni. Acum două zile, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare, numai că l-a amânat până la soluţionarea definitivă a dosarului procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Asta înseamnă o amânare pe termen lung, în cazul în care va fi condamnat Daniel Fandache urmând a fi extrădat abia după ce îşi va termina de executat pedeapsa în România. Decizia Curţii de Apel Suceava privind amânarea executării pedepsei poate fi atacă cu apel, însă este puţin probabil să se poată schimba ceva, acordurile între state fiind clare în ceea ce priveşte priorităţile atunci când o persoană este supusă mai multor anchete.

Suceveanul Daniel Fandache a fost arestat preventiv din luna noiembrie a anului trecut pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Fandache este cercetat în calitate de inculpat într-un dosar în care sunt anchetate patru grupări.

Inculpaţii, peste 20, bărbaţi şi femei, sunt acuzaţi că au exploatat sexual fete în Suceava, Prahova, Buzău, dar şi în capitala Greciei - Atena. Cele patru grupări au acţionat în intervalul 2014-2016, iar la un moment dat au interacţionat între ele. Principala grupare acţiona pe filiera Suceava-Atena. Anchetatorii au identificat 14 victime, din care şapte minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. Fetele erau ademenite cu câştiguri mari în timp scurt, cu false locuri de muncă în capitala Greciei ori prin metoda „LoverBoy”, fiind un soi de iubite ale proxeneţilor, care însă în realitate se foloseau de sentimentele fetelor pentru a le exploata sexual.

Daniel Fandache este acuzat că era unul din capii grupării care a acţionat în Suceava şi apoi şi-a dezvoltat afacerea la Atena. Mai exact, din datele procurorilor DIICOT rezultă că Fandache avea rolul de a prelua fetele în Grecia, unde le adăpostea şi exploata sexual prin obligare la practicarea prostituţiei în bordeluri. Aşa se explică şi de ce îl caută autorităţile judiciare din Grecia. Mandatul de arestare european pe numele lui Daniel Fandache a fost emis de Curtea de Apel din Atena.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, Daniel Fandache se bucură de prezumţia de nevinovăţie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extrădarea unui sucevean în Grecia, pentru proxenetism, amânată pe termen lung pentru că acesta este anchetat şi de procurorii DIICOT.
 Vizualizări articol: 4861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Extrădarea unui sucevean în Grecia, pentru proxenetism, amânată pe termen lung pentru că acesta este anchetat şi de procurorii DIICOT5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei