Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2017 - Anul XXII, nr. 1 (6417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pagube mari

Pompierii au intervenit pentru stingerea a 15 incendii în ultimele trei zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pompierii suceveni au avut mari bătăi de cap în urma incendiilor izbucnite la sfârşit de an şi în primele două zile ale lui 2017. În aceste trei zile au fost înregistrate nu mai puţin de 15 intervenţii pentru stingerea acestor incendii, care au provocat pagube importante, precum şi mai mult de 80 de misiuni de acordare a primului ajutor medical din partea personalului SMURD şi alte 28 de misiuni specifice pompierilor.Două case din localităţile Dănila şi Vatra Dornei au fost afectate de flăcări în ultima zi a anului, alte incendii izbucnite în prima zi din noul an distrugând un depozit de furaje la Fălticeni şi o casă din localitatea Dorneşti. Necazurile nu s-au oprit aici, un depozit de furaje şi mai multă vegetaţie uscată au fost cuprinse de flăcări la Brăieşti şi Dolheştii Mari, două gospodării au fost afectate de foc la Siliştea Nouă şi Cumpărătura, iar un incendiu la o casă din satul Şaru Bucovinei a lăsat o familie fără acoperiş deasupra capului, în cea de a doua zi a anului.

Un puternic incendiu a izbucnit în prima zi a anului la o casă din comuna Dorneşti, focul fiind semnalat în jurul orei 19.50. La faţa locului au acţionat militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului care cuprinsese locuinţa unui bărbat în vârstă de 45 de ani. La sosirea echipajelor, ardeau în flăcări acoperişul casei şi interiorul unei camere, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă. În urma incendiului violent au fost distruse acoperişul din lemn al casei în suprafaţă de 60 de metri pătraţi, pereţii casei pe o suprafaţă de aprox. 30 de metri pătraţi şi planşeul, podul casei, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile, valoarea pagubelor fiind de circa 20.000 de lei. Incendiul a fost localizat şi stins de pompieri, care au stabilit ca sursă efectul termic al curentului electric prin cablul electric izolat cu mase plastice, plasat în apropierea unor conductori electrici improvizaţi.

Un incendiu care a produs pagube mari a izbucnit pe 2 ianuarie, în jurul orei 19.00, la o casă din satul Şaru Bucovinei din comuna Şaru Dornei. Un vecin a observat că la locuinţa din preajmă arde acoperişul şi a alertat vecinii şi pompierii. La locul incendiului au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Vatra Dornei, care au localizat şi stins flăcările. În urma incendiului au ars acoperişul din lemn al locuinţei acoperit cu plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 75 metri pătraţi şi obiectele din interiorul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 30.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că proprietara imobilului, o femeie de 63 de ani, din comuna Şaru Dornei, a făcut foc toată ziua în bucătăria locuinţei, într-o sobă metalică produsă artizanal, iar în jurul orei 18.00 a plecat de la domiciliu la vecini, lăsând focul să ardă în sobă. În timpul incendiului, femeia a suferit un atac de panică şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Vatra Dornei. Incendiul a izbucnit, conform cercetărilor întreprinse de pompieri, cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă, care a aprins obiectele din interiorul camerei. Casa a suferit distrugeri în proporţie de aproximativ 70%, devenind de nelocuit pentru proprietara ei, care va trebui să locuiască o perioadă la rude.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au intervenit pentru stingerea a 15 incendii în ultimele trei zile.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii au intervenit pentru stingerea a 15 incendii în ultimele trei zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei