Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2017 - Anul XXII, nr. 1 (6417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Arestat în lipsă

Şoferul beat care a intrat în semaforul de la Nordic a fugit din spital înainte de a fi reţinut de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care a intrat cu un Mercedes în semaforul din intersecţia de la Nordic, în municipiul Suceava, pe 27 decembrie 2016, cu o zi înainte de accidentul cu doi morţi din aceeaşi intersecţie, a fost arestat în lipsă, la solicitarea poliţiştilor şi a procurorului de caz, după ce a părăsit spitalul şi a fugit, nefiind de găsit ulterior pentru a putea fi audiat. Cristian Bordeanu, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Suceava, nu avea permis de conducere, iar probele de sânge care i-au fost recoltate la spital au indicat o concentraţie de 2,40 g/l alcool în sânge. Ce şochează în cazul acestui şofer pericol public este şi că, înainte de a face praf semaforul de la Nordic, acesta a mai acroşat cu Mercedesul încă cinci maşini, în municipiul Suceava, păgubiţii sesizând poliţia a doua zi, când şi-au găsit autoturismele avariate.

 

Cursa şoferului care băuse votcă cu bere 

Pe 27 decembrie, în jurul orei 18.30, Cristian Bordeanu, aflat la volanul unui Mercedes, circula pe bulevardul George Enescu, dinspre Mobilă, şi, ajuns în intersecţia de la Nordic, a pătruns pe scuarul dinspre strada Universităţii. Maşina a intrat în stâlpul semaforului, pe care l-a distrus complet. O femeie aflată în apropiere a fost la un pas de a fi lovită de maşina scăpată de sub control. În urma accidentului, semaforul de la Nordic nu a fost funcţional timp de 48 de ore. Lipsa semaforului a fost factor favorizant al tragicului accident de pe 28 decembrie, când doi bătrâni, pasageri într-un taxi, au fost accidentaţi mortal în aceeaşi intersecţie.

Revenind la accidentul de pe 27 decembrie, echipajul de descarcerare al pompierilor l-a extras pe şofer din maşină, acesta fiind imobilizat deoarece era suspect de o fractură la umăr. Ulterior, la spital a fost diagnosticat doar cu o dislocare de umăr. Întrebat imediat după accident ce a băut, individul a mărturisit că a consumat în jur de jumătate de litru de votcă şi o sticlă de 2 litri de bere. 

 

Cum a fost scăpat printre degete inculpatul

Pe nepusă masă pentru poliţişti, Cristian Bordeanu s-a externat după două zile de spitalizare. Când poliţiştii au mers la spital pentru a-l audia, au avut surpriza deloc plăcută de a nu-l găsi. Cristian Bordeanu s-a externat legal din spital, în condiţiile în care nu avea impusă vreo restricţie la acel moment. Poliţiştii aşteptau tocmai ca medicii să le confirme că acesta nu are leziuni grave şi poate fi „transferat” în arest, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore care urma să fie emisă pe numele său. Cert este că o lipsă de comunicare între Spitalul Judeţean şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a dus la această situaţie deloc plăcută.

În condiţiile în care Cristian Bordeanu nu mai era de găsit, poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat arestarea preventivă a bărbatului. Pe 30 decembrie, Judecătoria Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cristian Bordeanu. Mandatul de arestare a fost emis în lipsa inculpatului, iar imediat acesta a fost dat în urmărire. Mandatul de arestare a fost emis pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a mediatizat fotografia inculpatului, făcând apel la populaţie să anunţe dacă are vreo informaţie legată de unde se află acesta.

Scenariul cel mai sumbru ar fi ca bărbatul să fi reuşit să iasă din ţară înainte de a putea fi dat în urmărire generală.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul beat care a intrat în semaforul de la Nordic a fugit din spital înainte de a fi reţinut de poliţişti.
 Vizualizări articol: 8180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferul beat care a intrat în semaforul de la Nordic a fugit din spital înainte de a fi reţinut de poliţişti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei