Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 ian 2017 - Anul XXII, nr. 1 (6417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regrete

Alexandru Dumbravă, o stea a muzicii populare, a murit la 82 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alexandru Dumbravă, o stea a muzicii populare româneşti, a murit la sfârşitul anului trecut, la vârsta de 82 de ani. Cântăreţul de muzică populară a încetat din viaţă în urma unui atac cerebral. Cunoscuţii artistului au povestit că ultimii ani de viaţă ai cântăreţului au fost marcaţi de mai multe probleme de sănătate. Alexandru Dumbravă era căsătorit cu interpreta de muzică populară Viorica Galan.

Respectat de colegii de breaslă, dar şi de iubitorii de folclor, lui Alexandru Dumbravă i-a fost acordat, în anul 2010, titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei Dumbrăveni, pentru promovarea tinerelor talente din această zonă folclorică, şi, în 2014, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul evenimentului „60 de ani de activitate muzical-dramatică a Ansamblului artistic <Ciprian Porumbescu>”, Alexandru Dumbravă a primit o distincţie pentru întreaga activitate în slujba cântecului popular, în calitate de ambasador al acestui colţ de pământ românesc, pe meridianele lumii, bucurându-se de recunoaşterea specialiştilor, dar, în primul rând, de dragostea şi aprecierile publicului. În anul 1966, orchestra populară, soliştii vocali şi dansatorii de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava şi-au unit forţele în spectacolul „Joc şi cântec românesc”, a cărui conducere muzicală era semnată de George Sârbu, iar coregrafia de Ion Săuchea şi Viorel Vatamaniuc. În acele vremuri, alături de Sofia Vicoveanca, Traian Straton, Nicoleta Vasilovici şi Alexandru Dumbravă, nume grele ale muzicii populare, evoluau şi mai tinerii solişti vocali Genoveva Armanu şi Constantin Leizeriuc. Artistul Alexandru Dumbravă a colaborat atât cu Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, cât şi cu Ansamblul „Rapsozii Botoşanilor”.

Una dintre piesele cunoscute ale artistului este „Cobori, Doamne, pe pământ”, care va fi ascultată cu plăcere în continuare de oamenii care l-au iubit şi i-au apreciat talentul şi omenia, dar şi piesa „Pădure, verde pădure”, pe care artistul a interpretat-o împreună cu soţia sa, Viorica Galan.

„Am intrat în noul an 2017 mai săraci. Maestrul Alexandru Dumbravă a lăsat drumul <Din Suceava la Humor>, alegând calea spre stele. Vă sărutăm şi vă iubim, stimată doamnă Viorica Galan Dumbravă. Nu-l vom uita niciodată!”, este mesajul transmis de interpreta Gabriela Teişanu după aflarea veştii că a mai căzut o stea a muzicii populare româneşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Dumbravă, o stea a muzicii populare, a murit la 82 de ani.
 Vizualizări articol: 5513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alexandru Dumbravă, o stea a muzicii populare, a murit la 82 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei