Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2016 - Anul XXI, nr. 302 (6415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Semaforul din intersecţia de la Nordic a fost repus în funcţiune la o zi de la tragicul accident cu două victime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa semaforului din intersecţia de la Nordic, din municipiul Suceava, distrus în urma unui accident produs marţi seara, când un bărbat de 42 de ani, aflat băut la volan, a intrat cu autoturismul în stâlpul de susţinere a semaforului, a influenţat cu siguranţă producerea accidentului grav de miercuri dimineaţă, în care şi-au pierdut viaţa două persoane, pasageri într-un taxi. În timpul producerii nenorocirii, semafoarele erau închise, o echipă de muncitori lucrând deja de dimineaţă la remontarea stâlpului şi a lămpilor distruse în accident. Pe lângă faptul că taximetristul nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi că şoferul de pe autoturismul de teren e posibil să fi avut o viteză mai mare decât cea permisă în momentul impactului, lipsa semaforului sau a unui poliţist care ar fi putut dirija circulaţia poate constitui un factor care a contribuit şi el la producerea tragediei.

Lucrările de reparaţie a semaforului din intersecţia de la Nordic au început miercuri dimineaţă, odată cu degajarea locului unde a fost distrus stâlpul cu vechiul semafor. Ele au fost executate de firma Loial Impex SRL din Suceava, care are contract cu Primăria Suceava în ceea ce priveşte semnalizarea drumurilor din municipiu. Şeful Serviciului de Administrare Străzi din Primăria Suceava, inginer Tiberiu Lazăr, ne-a declarat: ”În urma accidentului petrecut marţi seară, când un şofer băut şi fără permis de conducere a distrus stâlpul cu tot cu semafor, care funcţiona în intersecţia de la Nordic, au fost contactaţi reprezentanţii firmei Loial Impex SRL, cu care avem contract de întreţinere pe acest domeniu. Miercuri dimineaţă au început lucrările de pregătire a locului unde s-a montat noul stâlp cu consolă, lucrare care a necesitat cel puţin o zi pentru fixarea stâlpului în beton. Lucrările au continuat joi, când în jurul orei 11.00 au fost aduse pentru montaj cele trei lămpi triple ale semaforului, lampa pentru trecere pietoni şi cea simplă pentru verde intermitent, precum şi alte cutii de conexiuni electrice care cu toate au fost distruse în timpul accidentului de marţi seara. Am primit asigurări de la firma Loial Impex SRL că lucrările vor fi terminate şi semaforul va fi dat în funcţiune până joi seara.”

 

Poliţiştii au demarat o anchetă şi au întocmit un dosar penal în urma accidentului în care şi-au pierdut viaţa doi oameni

În urma gravului accident petrecut miercuri dimineaţă în intersecţie, două persoane şi-au pierdut viaţa. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 10.00, în intersecţia în care se circula nesemaforizat, în momentul în care un taximetru Dacia Logan, care îi avea pasageri pe o femeie de 74 de ani şi un bărbat de 70, a pătruns în intersecţie şi a virat stânga, spre strada Universităţii. În acel moment, un autoturism de teren marca SsangYong, care circula pe bulevard dinspre Curcubeul, aflat pe prima bandă în intersecţie, a lovit în plin taximetrul în care se aflau şoferul şi pasagerii. În urma izbiturii deosebit de puternice în zona portierei din dreapta spate a taximetrului, Mihai Negruş, pasagerul de 70 de ani, a fost aruncat din autoturism pe asfalt, iar Maria Nechita Luca, femeia de 74 de ani, aflată şi ea pe bancheta din spate, a fost grav rănită. Două ambulanţe i-au preluat pe cei doi răniţi şi i-au transportat la spital, unde, ajunşi în stare gravă, nu au mai putut fi salvaţi de medici. Poliţiştii încearcă să stabilească în cadrul unei anchete cine se face vinovat de producerea accidentului. În urma audierii celor doi şoferi implicaţi în accident, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

În cadrul dosarului se vor face cercetări privind toate persoanele care pot avea o contribuţie la producerea gravului accident mortal. În afara celor doi conducători auto implicaţi direct, oamenii legii încearcă să stabilească dacă există şi o culpă a autorităţilor locale în ceea ce priveşte semnalizarea drumului, culpă care ar fi putut constitui un factor care a contribuit la producerea tragediei. În acelaşi timp, se efectuează şi o expertiză tehnică a autoturismului de teren SsangYong, care a intrat în plin în taximetru, pentru a se putea stabili viteza cu care acesta circula în intersecţie în momentul producerii accidentului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semaforul din intersecţia de la Nordic a fost repus în funcţiune la o zi de la tragicul accident cu două victime.
 Vizualizări articol: 4782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Semaforul din intersecţia de la Nordic a fost repus în funcţiune la o zi de la tragicul accident cu două victime3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei