Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2016 - Anul XXI, nr. 302 (6415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Gest

Spitalul Municipal Fălticeni a primit un electrocardiograf performant din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protoieria Fălticeni continuă activităţile social-filantropice pe care le-a desfăşurat de la începutul acestui an pentru dotarea Spitalului Municipal Fălticeni. Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la iniţiativa părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, recent a fost donat un electrocardiograf de ultimă generaţie pentru secţia de primiri urgenţe. Donaţia acestui aparat, dar şi celelalte acţiuni derulate anterior reprezintă rodul identificării nevoilor comunităţii din Fălticeni şi o colaborare apropiată dintre Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal Fălticeni. În urma discuţiilor cu doctorul Vlad Alexandru Murariu, managerul spitalului din Fălticeni, a reieşit că este o prioritate achiziţionarea unui electrocardiograf pentru secţia UPU a spitalului.

La achiziţionarea acestui electrocardiograf au participat Protoieria Fălticeni, Ocolul Silvic „Silva Bucovina”, reprezentant de ing. Rareş Hrestic, şi 13 parohii. Predarea aparatului medical a avut loc în prezenţa directorului medical Dorin Vâlceanu, a cadrelor medicale de la secţia UPU, a preotului protopop Adrian Dulgheriu şi a preoţilor care au donat fonduri: Mihail Agafiţei - Parohia Siliştea - Dolhasca, Dorel Prisăcaru - Parohia Siliştea - Liteni; Ioan Guşă - Parohia Baia III; Gabriel Ciofu - Parohia Baia II; Constantin Tudosă – Parohia Petia; Dumitru Mujdei – Parohia  Drăguşeni; Florentin Gheorghiu – Parohia Boura; Neculai Lăzărică - Parohia Oniceni; Vasile Damian - Parohia Forăşti; Mihai Maruseac - Parohia Boteşti; Florin Axinia – Parohia Mihăieşti; Sandu Valentin Mihai – Parohia Rotopăneşti şi Petrică Răileanu - Parohia Nigoteşti.

Preotul protopop Adrian Dulgheriu ne-a spus: “Ne aflăm în perioada Postului Naşterii Domnului, care constituie pentru întreaga comunitate creştin ortodoxă un bun prilej de pregătire duhovnicească şi de sfinţire a gândurilor. Această pregătire spirituală se cere însă a fi întregită mai ales cu fapte de milostenie, semne ale iubirii milostive faţă de cei aflaţi în nevoi. Spitalul este un loc care implică un sentiment de tristeţe, implică suferinţă şi nu de puţine ori vedem lacrimi pe obrazul celor de acolo. De aceea preoţii din Protoieria Fălticeni au dorit să aducă o mângâiere, au dorit să aducă puţină linişte sufletească prin prezenţa lor în spital, să îndulcească suferinţa. Preoţii încearcă să fie alături de bolnavi atât cu cele materiale, cât şi cu cele spirituale, îndemnându-i la primirea Sfintei Taine a Împărtăşaniei, dar şi la răbdare în suferinţă şi respect faţă de cei ce îi înconjoară cu acrivie ştiinţifică, dar şi cu empatie”.

Directorul Dorin Vâlceanu a mulţumit părintelui protopop pentru iniţiativă şi preoţilor pentru ajutorul acordat, exprimându-şi bucuria pentru primirea acestui aparat absolut necesar în vederea desfăşurării unui act medical de calitate printr-o diagnosticare corectă de la internare. Electrocardiograful existent la UPU era foarte solicitat şi de multe ori nu mai făcea faţă, iar reparaţiile ce ţineau de soft erau foarte scumpe.

Preotul protopop Adrian Dulgheriu le-a mulţumit inginerului Rareş Hrestic şi preoţilor care au făcut ca o dorinţă a conducerii Spitalului Municipal să devină reală. „Această acţiune se înscrie în protocolul de colaborare încheiat între Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal Fălticeni. Pentru noi este foarte importantă conlucrarea între această  instituţie de îngrijire a bolnavilor şi Biserica Ortodoxă. Prin activitatea lor medicii reprezintă o prelungire a iubirii lui Dumnezeu şi grija Sa neasemănată faţă de oameni, la care şi noi, Biserica, luăm parte. Gândindu-ne la bolnavi ne gândim la Hristos Domnul, vizitând bolnavii, vizităm pe Hristos. Prin activitatea de astăzi împlinim cuvântul lui Dumnezeu <Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul> (In.13,34). Dorim să fim exemple pentru săvârşirea faptelor bune. Îi îndemnăm pe credincioşi să facă fapte bune, să viziteze bolnavii, să-i ajute după posibilităţi, să le procure unele medicamente, să-i îngrijească cu multă dăruire. Pe lângă aceste fapte bune mai pot hrăni pe cel flămând sau îmbrăca pe cel gol mai ales în această perioadă rece a anului. Mulţumim în mod deosebit domnului doctor Vlad Alexandru Murariu pentru apropierea pe care o manifestă faţă de noi, preoţii, şi deschiderea pe care o arată cu ocazia fiecărei acţiuni pe care o desfăşurăm”, a mai precizat protopopul Adrian Dulgheriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Municipal Fălticeni a primit un electrocardiograf performant din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Municipal Fălticeni a primit un electrocardiograf performant din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei