Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2016 - Anul XXI, nr. 302 (6415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zboruri

Aproape 57.000 de pasageri au trecut prin Aeroportul Suceava în cursul anului 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” a avut anul acesta un număr record de pasageri, cea mai mare parte a acestora după ce compania Wizz Air a început să opereze zboruri de la Suceava. Potrivit datelor oficiale, de la începutul acestui an pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” au fost operate 1.776 de zboruri, cu un număr total de 56.769 de pasageri, din care 28.143 îmbarcaţi şi 28.626 debarcaţi. Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a ţinut să precizeze că lunile cu cei mai mulţi pasageri au fost august şi septembrie. El a arătat că pe rutele interne aeroportul a avut aproape 19.000 de pasageri, cei mai mulţi fiind pe cursele externe, aproape 38.000. Ioan Măriuţa a amintit că Wizz Air a început să opereze zboruri de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din luna august 2016, iar până în momentul de faţă au fost 202 zboruri, cu 33.121 de pasageri. Cei mai mulţi pasageri au fost pe cursele Suceava - Londra (Luton) şi retur. Astfel, în perioada august-decembrie nu mai puţin de 19.865 de pasageri au zburat de la Suceava la Londra şi retur. Directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare” a mai adăugat că la zborurile Wizz Air de la Suceava au fost înregistraţi 13.256 de pasageri. Ioan Măriuţa a remarcat faptul că pentru toate cursele Wizz Air care au fost operate de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” către Londra şi Milano gradul de încărcare mediu al aeronavelor a fost de 91,09%, ceea ce demonstrează interesul ridicat pentru zborurile de la Suceava.

În ceea ce priveşte zborurile Tarom pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur, gradul de încărcare al aeronavelor a fost de 70,68%. De precizat că în momentul de faţă compania Tarom a renunţat la zborurile Bucureşti – Suceava de vineri şi sâmbătă seara, şi la cele retur din zilele de sâmbătă şi duminică dimineaţa.

Reamintim că pe lângă zborurile către Londra şi Milano, compania Wizz Air va începe să opereze de anul viitor, din luna martie, zboruri către trei noi destinaţii din Italia, respectiv Roma - Ciampino, Treviso – Veneţia şi Bologna. Zborurile din Suceava spre Treviso – Veneţia vor debuta în data de 27 martie 2017, în timp ce cursele aeriene către Roma - Ciampino şi Bologna vor începe o zi mai târziu, pe 28 martie. Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna şi Roma, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea şi vinerea. Tot din luna martie 2017 numărul zborurilor pe ruta Suceava – Bergamo Milano va creşte de la două, câte sunt în prezent, la patru frecvenţe săptămânale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 57.000 de pasageri au trecut prin Aeroportul Suceava în cursul anului 2016.
 Vizualizări articol: 3008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Aproape 57.000 de pasageri au trecut prin Aeroportul Suceava în cursul anului 20165.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei