Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2016 - Anul XXI, nr. 302 (6415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Revelion

Reglare de conturi în şanţul Cetăţii de Scaun Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Chemaţi-vă prietenii şi duşmanii la cea mai tare parte în parte a anului 2016. Bătaia va avea loc pe 31 decembrie pentru a intra în anul nou cu toate conturile reglate”, este mesajul pe care l-au văzut mii de suceveni pe reţeaua de socializare Facebook, unde, de câteva săptămâni, a fost creat un eveniment intitulat „Reglare de conturi în şanţul Cetăţii de Scaun Suceava”. Acesta este anunţat a avea loc în noaptea de Revelion, începând cu ora 20.00 şi până după miezul nopţii.

Glumă sau nu, popularitatea de care s-a bucurat evenimentul este vizibilă prin numărul mare al celor care s-au anunţat interesaţi de acesta – aproape 1.200, în vreme ce alte peste 700 de persoane au bifat că vor participa la „reglarea de conturi”.

Mesajele celor care s-au arătat încântaţi de idee sunt mai mult decât elocvente, uneori  de-a dreptul „delicioase”.

„Muflex, să vezi ce ţi-o iei!”, „Te-ai luat de Atlético! Abia aştept să ne reglăm conturile”, „Te provoc la o confruntare shaolin!” sau „Uite că avem unde ne rezolva problemele în sfârşit”, au scris diverse persoane din Suceava, indicându-i şi pe cei cu care au ceva socoteli de încheiat.

Ideea a prins şi la persoane de sex feminin, care şi-au invitat delicat „rivalele” la o „şuetă” în şanţul de apărare al Cetăţii - „Te aştept fraiero!”.

Faptul că ideea a fost privită cu mult umor de majoritatea celor care au accesat evenimentul de pe FB este vizibil şi din mesaje precum „Beţivanii vor câştiga... ei cunosc fiecare şanţ din România...”

Alţii se întreabă însă: „Oare avem voie cu săbii şi topoare?”, la care răspunsurile nu întârzie: „Vin cu Katana”, „Îmi iau spada la mine”, „Cu ciomagul lu tataie”, „Iatagan scrie pe mine”, iar drept concluzii, autorul postării întreabă „Fără milă?”, răspunsul fiind ferm, „Fără milă”.

Motivele de „reglare de conturi” sunt diverse: „Când îmi dai ăia 5 lei împrumutaţi anu’ trecut la balu bobocilor?”, „Mai ţii minte când m-ai făcut la dirt? Te aştept panarama naibii!”, „Da tu îţi mai aduci aminte când mi-ai tăiat capu pe chivalry? Răzbunarree!” sau „Mai ţii minte clasa a 3-a? Îţi arăt eu acum cine e Naruto”.

Unii au venit şi cu strategii de luptă inspirate din marile bătălii din istoria românilor: „Propun să îi luăm prin ambuscadă la Cetate, aruncând hârtie igienică încât să nu ştie cine a fost de fapt”.

 

Măsuri suplimentare de securitate la Cetate

Iniţiativa internauţilor, chiar dacă făcută în spirit de glumă, a stârnit totuşi îngrijorare în rândul celor responsabili de administrarea Cetăţii de Scaun.

„Doamne fereşte!”, a fost reacţia directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, când a aflat de ceea ce se anunţă a se întâmpla în şanţul de apărare al Cetăţii - cea mai mare bătălie „parte în parte” - eveniment de care aproape 2.000 de persoane s-au arătat interesate sau chiar au spus că vor participa, în noaptea dintre ani.

„Avem pază externalizată pentru acest obiectiv. Oricum accesul în Cetate, pe 31 decembrie, va fi permis doar până la ora 12.00, iar apoi se va mai putea intra acolo doar pe 2 ianuarie, când va fi program special de vizitare”, a spus Emil Ursu, care, prevăzător, a cerut măsuri suplimentare de securitate, în caz că unii nu se prind că întreg evenimentul de pe Facebook a fost creat în glumă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reglare de conturi în şanţul Cetăţii de Scaun Suceava.
 Vizualizări articol: 6620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Reglare de conturi în şanţul Cetăţii de Scaun Suceava3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei