Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2016 - Anul XXI, nr. 294 (6407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instruire

Primăria Siret a predat terenul pe care va fi amenajat un centru strategic de pregătire pentru pompierii militari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Siret a predat la finalul săptămânii trecute terenul pe care va fi amenajat singurul centru strategic de pregătire pentru pompierii militari din România. În cursul zilei de sâmbătă, reprezentanţii Primăriei Siret şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au oficializat predarea-primirea unui teren cu o suprafaţă de 1,6 hectare, pe strada Sucevei, pe care va fi realizat centrul strategic de pregătire a pompierilor militari.

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a explicat că amenajarea acestui centru de pregătire va fi realizată printr-un proiect aprobat de Comisia Europeană în luna decembrie 2015 şi va fi finanţată prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020. La predarea terenului de către primărie au fost prezenţi prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Daniel-Marian Dragne, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, generalul de brigadă Ioan Burlui, precum şi alţi reprezentanţi ai acestei instituţii implicaţi în pregătirea pompierilor militari. „Predarea-primirea acestui teren este un prim pas concret în demararea acestui amplu proiect, şi sunt mândru că acest centru se va deschide la Siret, şi va asigura pregătirea a numeroşi pompieri militari care sunt aproape de comunitate în situaţiile de criză. Doresc mult succes celor implicaţi în proiect şi atingerea tuturor obiectivelor!”, a spus Adrian Popoiu.

Proiectul de la Siret are o valoare de 4,8 milioane de euro şi va fi implementat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, finanţarea urmând să fie asigurată prin fondurile alocate proiectelor strategice,  proiecte majore negociate direct la Bruxelles, în cadrul Programului România-Ucraina. Potrivit proiectului, la viitorul centru de la Siret ar urma să se amenajeze un poligon de pregătire instruire şi antrenament în comun a personalului de intervenţie, la care se adaugă şi amenajarea de construcţii modulare, săli de curs, birouri şi spaţii de cazare permanente pentru 30 de persoane care vor participa la cursuri, precum şi construcţii specifice de pregătire, inclusiv terenuri de sport. Primarul din Siret a ţinut să precizeze că acest centru de pregătire va fi primul din România de acest gen, urmând ca astfel de unităţi să fie construite în mai multe locaţii din ţară.

Trebuie spus că la Siret funcţionează deja o bază de pregătire a pompierilor, dotată, printre altele, cu un laborator pentru exerciţii practice de stingere a incendiilor, un poligon de antrenament, un iaz pentru exerciţii la intervenţia cu barca pneumatică, un turn de instrucţie, o sală de sport şi un labirint în care se simulează salvarea victimelor prinse în locuri greu accesibile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Siret a predat terenul pe care va fi amenajat un centru strategic de pregătire pentru pompierii militari.
 Vizualizări articol: 3564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Siret a predat terenul pe care va fi amenajat un centru strategic de pregătire pentru pompierii militari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei