Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 dec 2016 - Anul XXI, nr. 294 (6407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Colinde şi cântece de iarnă

Fuego, aplaudat la scenă deschisă la Suceava, după concertul „Zăpezile de altădată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fuego, pe numele adevărat Paul Surugiu, a fost aplaudat la scenă deschisă după concertul „Zăpezile de altădată”, susţinut săptămâna trecut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Alături de band-ul său, artistul a dat naştere unei lumi de poveste, din care nu au lipsit decorul, efectele speciale, colindele cunoscute şi cântate împreună cu publicul („E noapte de Crăciun”, „Împodobeşte, mamă, bradul”, Nicăieri nu-i ca acasă”, „Colindă pentru părinţi”, „Deschide uşa, mamă”, „Deschide uşa, creştine”, „Vino, Moşule Crăciun”, „Ce faci, mamă, ce faci, tată” etc.), dar şi multe emoții.

Colindele, cântecele de iarnă, poeziile interpretate cu sensibilitate de artist, piese cu mesaje puternice şi căldură, au impresionat publicul care a aplaudat frenetic după fiecare piesă interpretată şi în repetate rânduri i-a oferit flori. „Zăpezile de altădată”, cum s-a numit concertul, este cumva o întoarcere la frumos, la acasă, la copilărie şi la toate bucuriile acelea simple care ne fac zilele mai frumoase şi sărbătorile de iarnă mai depline.

„Cu siguranţă vă e dor de zăpezile de altădată, de iernile în care nu vremea era importantă, ci fericirea noastră, aroma de cozonaci, de portocale şi gutui, de măr şi scorţişoară. Dragii mei, anul acesta, tradiţia de sărbători continuă cu un turneu de suflet, cald, romantic şi vesel, în care, cu nostalgie, primim Crăciunul, cea mai frumoasă şi deplină sărbătoare în viziunea mea. Împodobim şi brazi, cântăm colindele arhicunoscute, trecem prin stări diferite, frumoase, de sărbătoare”, a spus artistul. Fuego şi-a propus să realizeze, şi i-a reuşit, o atmosferă intimă, un remember al anilor copilăriei, în care iernile aveau farmec. O iarnă de cândva, cu toată starea ei de emoţie şi melancolie şi cu melodii pe care publicul le iubeşte, a fost oferită de Paul Surugiu anul acest, când artistul sărbătoreşte 10 ani de când realizează turnee naționale de colinde în fiecare decembrie.

 

Promovează tinere talente

Paul Surugiu şi-a exprimat bucuria de a fi din nou la Suceava, unde, a spus el, „există o spiritualitate deosebită, oamenii simt altfel sărbătorile, mai ales că aveţi atâtea mănăstiri în Bucovina, un adevărat colţ de Rai”. El şi-a amintit şi de momentul în care, cu câţiva ani în urmă, a venit să colinde publicul din Suceava „lovit” de o gripă care aproape că i-a tăiat şi glasul, dar cu sprijinul unei asistente „care a venit să-mi dea o injecţie” a reuşit să ducă spectacolul până la final.

Şi anul acesta artistul a întârziat aproape jumătate de oră, motivele fiind diferite. Au fost câteva probleme tehnice legate de instrumente. Ca şi în alte spectacole pe care le susţine artistul prin ţară, şi la Suceava a promovat tinere talente. A venit însoţit de o  elevă foarte talentată, Daria Bahrin, premiantă a Liceului „Constantin Negruzzi” din Iaşi, deţinătoare a numeroase premii. Fuego crede că locul Dariei este pe scenă, având stofă de mare divă şi o voce care nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Daria i-a încântat pe suceveni cu voce ei, interpretând piese solo, dar şi o colindă emoţionantă pe care a cântat-o împreună cu Fuego, omul care crede în talentul ei, omul care a ajutat-o şi financiar pentru a-şi duce visul mai departe, pentru a deveni un artist cunoscut.

Paul Surugiu a expus pe scena Casei de Cultură sucevene şi câteva tablouri pictate de el, iar în holul instituţiei a scos la vânzare câteva CD-uri cu colinde, toate în scop caritabil, pentru a o ajuta pe Daria Bahrin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fuego, aplaudat la scenă deschisă la Suceava, după concertul „Zăpezile de altădată”.
 Vizualizări articol: 2907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fuego, aplaudat la scenă deschisă la Suceava, după concertul „Zăpezile de altădată”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei