Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2016 - Anul XXI, nr. 288 (6401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În flagrant

Braconieri prinşi în timp ce se aflau la vânătoare de căprioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de patrulare a jandarmilor din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc a dus la prinderea a doi braconieri, care împuşcaseră o căprioară în Masivul Rarău - Giumalău. La vederea echipajului de jandarmi, cei doi suspecţi au abandonat rucsacurile cu carne şi au luat-o la fugă, unul dintre aceştia fiind prins la scurt timp şi reţinut. Pe numele celor doi, poliţiştii au deschis un dosar penal iar arma deţinută ilegal de aceştia şi autoturismul folosit la deplasare au fost confiscate.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 14.00, în timp ce jandarmii se aflau în patrulare în zona Izvorul Pojorâtei - Giumalău. La un moment dat cei aflaţi în patrulare au observat un autoturism marca Ford Focus parcat în preajma drumului forestier, existând suspiciunea implicării acestuia într-o faptă de braconaj cinegetic. În scurt timp, la marginea pădurii au apărut doi bărbaţi care transportau fiecare câte un rucsac şi se îndreptau către autoturism, având asupra lor o armă de vânătoare. La vederea jandarmilor, cei doi suspecţi au abandonat rucsacurile şi au fugit în pădure, fără a ţine cont de somaţiile celor în uniformă. Având în vedere terenul accidentat, s-a luat decizia suplimentării numărului de jandarmi porniţi în urmărirea celor doi suspecţi iar în jurul orei 17.00, unul dintre cei doi bărbaţi a fost prins în apropierea unei cabane forestiere, în zona Pârâului Colbu. El a fost identificat ca fiind Aurel I., în vârstă de 38 de ani, din comuna Moldoviţa. Acesta a fost predat poliţiştilor, celălalt suspect reuşind să fugă. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Serviciul Arme şi Serviciul Criminalistic, care împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc au efectuat cercetarea locului faptei. Au fost astfel identificate şi ridicate cele două rucsacuri ce conţineau carne şi au fost analizate împreună cu celelalte resturi aflate în locul în care a fost capturat animalul, fiind găsite şi două cuţite pe care suspecţii le-au folosit la tranşarea lui. Cu ajutorul unui medic veterinar s-a stabilit provenienţa cărnii din cele două rucsacuri şi anume din tranşarea unei căprioare, prejudiciul cauzat fiind de 6.000 de euro. De asemenea a fost indisponibilizat şi autoturismul folosit la deplasarea în zonă.

 

În urma căutărilor în întreaga zonă, a fost descoperit şi cel de-al doilea suspect

Mai multe echipaje de poliţişti au continuat căutările în întreaga zonă, fiind identificat şi cel de-al doilea suspect ca fiind Aurelian H., în vârstă de 43 de ani, tot din Moldoviţa, asupra căruia a fost găsită şi arma folosită la comiterea infracţiunii, care a fost reţinută în vederea confiscării. Pe numele celor doi suspecţi a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de braconaj cinegetic, aceştia fiind reţinuţi în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore. În urma continuării cercetărilor şi a verificării bazei de date a poliţiei, s-a stabilit că Aurel I. nu este autorizat să deţină, să poarte şi să folosească armament şi muniţie. De asemenea se vor face în continuare verificări care vor stabili dacă arma a fost folosită şi la comiterea unor alte fapte de braconaj. Întreaga cantitate de 44 de kilograme de carne şi pielea căprioarei ucise au fost predate Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. În urma clarificării asupra dreptului de folosinţă a armei folosite la braconaj, cercetările au fost extinse şi asupra comiterii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Duminică după amiază, asupra celor doi suspecţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri prinşi în timp ce se aflau la vânătoare de căprioare.
 Vizualizări articol: 7070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Braconieri prinşi în timp ce se aflau la vânătoare de căprioare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Braconier..... da da.... braconier..... trimis de
(13 dec 2016, 09:37:24
cel putin 4 ani cu executare pentru asemenea "animale" ce merg la braconat. Tot ne plangem ca nu mai avem animale salbatice prin Codrii Bucovinei- dar pe acesti criminali care merg ca la ma-sa acasa, prin paduri la braconat nu-i vede nimeni?? trebuiesc opriti prin orice metoda. Nici macar nu au permis de port arma. LA PUSCARIE... LA PUSCARIE... P.S. in conditiile astea cei care sunt vanatori de buna credinta si platesc toate cotizatiile la zi si iubesc animalele salbatice, o sa cutreiere toti muntii sa faca macar o foto unui cerb sau caprior. PUSCARIE MAXIMA BRACONIERILOR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort de clătite cu banane Un tort neobișnuit, care poate părea unora prea simplu, prea ”pentru leneși”. Este însă absolut savuros, nu are nevoie de multe eforturi pentru ornat și sigur nu va aștepta prea mult ca să fie savurat...Avem nevoie de:Min. 20 de... Citeşte