Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2016 - Anul XXI, nr. 288 (6401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Moş Nicolae, în mijlocul copiilor şi adulţilor ocrotiţi în sistemul de protecţie

Marţi, 13 Decembrie 2016 (09:06:52)

Ca în fiecare an, în luna decembrie, Moş Nicolae s-a aflat, prin mesagerii săi, în mijlocul copiilor şi adulţilor ocrotiţi în cadrul sistemului de protecţie. Astfel, în fiecare centru rezidenţial sau de tip familial din structura DGASPC, mesagerii moşului au oferit cadouri şi au stat de vorbă cu adulţii şi copiii ocrotiţi în regim rezidenţial.

Copiii de la CTF ,,Visătorii” Fundu Moldovei şi-au lustruit cu grijă ghetuţele şi le-au aşezat pe scări. Cu mic cu mare, cu teamă şi cu speranţă au aşteptat nerăbdători ca Moş Nicolae să sosească şi anul acesta la fel ca în anii trecuţi.

Oameni cu suflet mare şi generos, preot Norocel Constantin, de la Parohia Naşterea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu familia Șalvari Georgeta şi Traian, au arătat că pot să facă fericiţi o mână de copii care şi-au găsit adevărata casă la CTF ,,Visătorii”.

Aceste daruri au constat în produse de patiserie, panificaţie, alimentare, vestimentare, pături şi lenjerii de pat.

Și anul acesta ghetuţele copiilor au fost umplute cu dulciuri, fructe, mănuşi, căciuliţe şi ciorăpei.

Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale a oferit daruri beneficiarilor Complexului de Recuperare Neuro-Psiho-Motorie "Blijdorp - O Nouă Viaţă" Suceava, de Sf. Nicolae.

La căsuţele de tip familial de la Mihoveni, Șcheia şi Adâncata, Moş Nicolae a fost prezent în mijlocul copiilor cu dizabilităţi cu jucării, hăinuţe şi încălţăminte, dulciuri şi fructe, prin bunăvoinţa preoţilor de la Biserica ”Sfântul Dumitru” Suceava, dar şi a unor sponsori care vin în fiecare an, însă nu doresc să-şi dezvăluie identitatea.

Personalul de la Centrul de Plasament ”Mihail şi Gavril” din Solca au fost mesagerii Moşului pentru copiii din centru, dar şi câteva familii care au venit tocmai din comuna Udeşti pentru a pune în ghetele copiilor pacheţele cu dulciuri şi multă dragoste.

De foarte mulţi ani, în fiecare zi de 6 decembrie, tocmai de la Viena, soseşte un oaspete mult-aşteptat de toţi copiii de la Servicii Multifuncţionale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni.

"Vine, vine Moş Nicolae" s-a concretizat într-o cină festivă organizată la Restaurantul Turist din Fălticeni, la care au participat atât beneficiarii, cât şi angajaţii serviciului. Copiii au primit cadouri dulciuri, fructe şi obiecte vestimentare.

Dulciurile au fost dăruite de SC Sanimet SRL Fălticeni, iar obiectele vestimentare şi cina festivă au fost darul doamnei Elisabeth Raborger - medic pediatru – oaspetele mult aşteptat de la Viena.

Și în cadrul centrelor de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Moş Nicolae a pus un mic dar în ghetele beneficiarilor prin grija personalului din centre sau prin generozitatea unor persoane fizice sau juridice care îşi doresc să aducă un strop de bucurie, în fiecare an, de sărbători, beneficiarilor.

În luna decembrie, persoanele asistate în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Mitocu Dragomirnei sunt implicate în mai multe acţiuni de sezon.

Între aceste evenimente se numără şi întâlnirea cu Moş Nicolae, care a avut loc pe 11 decembrie, participarea la Concertul de colinde ”Părintele Bilauca Ioan” - ediţia a III-a, colindarea diferitelor instituţii publice şi de mass-media din judeţ ca parte a grupului de colindători ai Parohiei ”Sfântul Gheorghe” şi alături de formaţia Dinamic Grup Suceava.

Evenimentul din data de 11 decembrie a avut  loc începând cu ora 17:00, cu participarea lui Moş Nicolae în persoana sponsorului principal, Cornelia Procopiuc, a formaţiei Dinamic Grup, a tinerei interprete de muzică populară Luisa Vasilcovici, însoţită de un grup de copii şi tineri cântăreţi populari din Mitocu Dragomirnei, şi a unei surprize muzicale oferite de Cornelia Procopiuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moş Nicolae, în mijlocul copiilor şi adulţilor ocrotiţi în sistemul de protecţie.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moş Nicolae, în mijlocul copiilor şi adulţilor ocrotiţi în sistemul de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tort de clătite cu banane Un tort neobișnuit, care poate părea unora prea simplu, prea ”pentru leneși”. Este însă absolut savuros, nu are nevoie de multe eforturi pentru ornat și sigur nu va aștepta prea mult ca să fie savurat...Avem nevoie de:Min. 20 de... Citeşte