Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2016 - Anul XXI, nr. 283 (6396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Faptă gravă

Bătrân tâlhărit în casă şi legat de un scaun. Poliţiştii au băgat în arest cinci suspecţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci tineri din oraşul Liteni au fost săltaţi din aşternuturi la prima oră a dimineţii de ieri sub acuzaţia că au comis o faptă de tâlhărie asupra unui bătrân de 71 de ani, care a fost atacat în miez de noapte în propria casă. Fapta a fost comisă în noaptea de 2 spre 3 decembrie, bătrânul locuind singur într-o casă din satul Stamate, comuna Fântânele.

În acea noapte, puţin după miezul nopţii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a fost sesizat că un bătrân a fost deposedat prin violenţă de suma de 6.200 de lei şi de un telefon mobil. Victima a relatat că patru indivizi, cu cagule trase pe faţă, au forţat intrarea în locuinţă şi au început să-l ameninţe cu moartea. De frică, bătrânul le-a spus atacatorilor unde îşi ţine economiile din casă. Vârstnicul avea două telefoane în casă, unul fiind luat de atacatori, în timp ce pe al doilea, un model mai vechi, indivizii l-au distrus, în ideea de a nu-i lăsa bătrânului posibilitatea de a suna la poliţie imediat ce ei au părăsit imobilul. Înainte de a pleca, tâlharii l-au legat pe bărbat cu o curea de un scaun.

După ce au adunat probatoriu, ieri, poliţiştii au solicitat şi primit dreptul de a efectua percheziţii la domiciliile suspecţilor. Au fost ridicaţi şi aduşi la poliţie, pentru audieri, fraţii Petrică Cornea, în vârstă de 25 de ani, Mihai Cornea, de 20 de ani, Constantin Cornea, de 18 ani, Constantin Mancaş, de 25 de ani, şi Petru Pascaru, tot în vârstă de 25 de ani, toţi din Liteni. Primii patru sunt acuzaţi de anchetatori că au pătruns efectiv în casă şi l-au tâlhărit pe bătrân, în timp ce al cincilea le-a fost complice, în sensul că i-a transportat cu un autoturism BMW şi i-a aşteptat în apropiere de casă, pentru a-i prelua ulterior.

Foarte probabil, fapta a fost comisă la pont, unul dintre autori ori cineva din anturajul lor având informaţia că victima are o sumă importantă de bani în casă.

Cei cinci suspecţi au ajuns, ieri după-amiază, în arestul poliţiei judeţene, reţinuţi în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore. Astăzi, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urmează a decide care dintre suspecţi va fi înaintat în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Având în vedere gravitatea faptei, cu violenţă, comisă în casa victimei, în miez de noapte, este probabil ca mare parte dintre inculpaţi, posibil chiar toţi, să fie prezentaţi instanţei de judecată, pentru a nu se întoarce în libertate.

Mai multe grupări care au comis tâlhării de acest gen, cu bătrâni atacaţi şi tâlhăriţi în case, au ajuns după gratii în ultima perioadă. Grupurile de tâlhari cele mai violente au fost din Rădăuţi şi din Pătrăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân tâlhărit în casă şi legat de un scaun. Poliţiştii au băgat în arest cinci suspecţi.
 Vizualizări articol: 4653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bătrân tâlhărit în casă şi legat de un scaun. Poliţiştii au băgat în arest cinci suspecţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei