Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 dec 2016 - Anul XXI, nr. 283 (6396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După solicitarea lui Flutur

Construcţia drumului expres Paşcani-Siret va începe în 2017 cu tronsonul din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcţia drumului expres Siret-Paşcani, cu legătură în autostrada spre Bucureşti, va începe anul viitor cu tronsonul din judeţul Suceava, a anunţat luni preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Flutur a făcut public răspunsul pozitiv primit de la ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, în urma solicitărilor pe care le-a făcut în ultimele luni. „Ca urmare a solicitărilor formulate de dumneavoastră privind traficul auto pe Drumul European 85, a deschiderii unor noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina şi în conformitate cu prevederile art. XV din OUG 7/2016 privind unele măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport, precum şi pentru modificarea unor acte normative, implementarea proiectului de infrastructură Paşcani-Suceava-Siret va începe cu anul 2017, cu elaborarea documentaţiei tehnico economice, respectiv studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie”, se menţionează în răspunsul primit de la ministrul Transporturilor. Drumul expres care va cuprinde patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens, va avea următorul traseu: Paşcani-Dolhasca-Vereşti-Suceava-Dărmăneşti-Siret. Traseul va fi unul diferit faţă de traseul Drumului European 85. Acest drum care este cunoscut în Master Planul General de Transport ca „Drumul Siretului”, are o valoare estimată de 486,99 de milioane de euro, fără TVA şi o lungime de 101,5 kilometri, urmând a fi construit în trei ani de zile. Investiţia va fi implementată în două etape: etapa I Paşcani-Suceava, cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro fără TVA şi o lungime de 60,5 kilometri, şi etapa II, Suceava-Siret, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro fără TVA şi o lungime de 41 de kilometri, cu menţiunea că lucrările vor începe din judeţul Suceava.

 

Flutur: „Am solicitat în mod expres să grăbească prima etapă cu venirea drumului până la Suceava şi s-a aprobat”

Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că această investiţie care se va realiza cu fonduri europene este extrem de importantă pentru judeţul Suceava, apreciind decizia ministrului Transporturilor şi a premierului Dacian Cioloş ca lucrările să înceapă din judeţul Suceava. El a subliniat că drumul expres face un nod cu viitoarea autostradă Iaşi-Târgu Mureş undeva în zona Paşcani.

„Am făcut eforturi în ultimele luni pentru această legătură rapidă Suceava-Bucureşti. Am solicitat în mod expres să grăbească prima etapă cu venirea drumului până la Suceava şi s-a aprobat. În trei ani se va construi drumul expres, care este o investiţie foarte importantă pentru locuitorii din nordul Moldovei. Traficul zilnic pe drumul european 85 Bucureşti-Bacău-Suceava-Vama Siret, pe tronsonul Drăguşeni-Suceava-vama Siret, este un adevărat coşmar. Suceava este un judeţ turistic cu mare aglomerare de mijloace de transport pe tot parcursul anului, iar întârzierea realizării unui drum rapid care să preia traficul de pe E85 aduce mari prejudicii economice întregii zone, atât participanţilor la trafic, cât şi localităţilor traversate de singurul drum european care asigură legătura cu municipiul Bucureşti. Situaţia este critică şi datorită faptului că drumul E85 în traversarea judeţului Suceava are partea carosabilă cu lăţimea de 8 metri cu numai o singură bandă de circulaţie pe sens, în timp ce din Bucureşti până la Roman circulaţia se desfăşoară pe acelaşi drum european reabilitat cu două benzi de circulaţie pe sens”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcţia drumului expres Paşcani-Siret va începe în 2017 cu tronsonul din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 9039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Construcţia drumului expres Paşcani-Siret va începe în 2017 cu tronsonul din judeţul Suceava3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Traseu ales prost.... trimis de
( 6 dec 2016, 17:24:39
Domnule Flutur, incercati sa faceti niste modificari ale traseului pana nu e prea tarziu! Cine ar trebui sa aiba acces la acest drum de mare viteza? Cetatenii din zona rurala a Siretului sau cei care locuiesc intr-un oras mai mare, de exemplu Falticeni. Singura sansa a unui falticenean care vrea sa mearga la Bucuresti este sa se intoarca la Suceava sau sa mearga pe E85 pana la Roman, deci practic nu are acces la acest drum expres pe o distanta destul de mare. Sper sa luati in calcul aceasta idee!
2.   Curios trimis de
( 6 dec 2016, 18:31:08
Interesantsau nu drumul expers trece pe la poarta SCWEIGHOFER ??????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei