Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amânare

Camera Deputaţilor nu a luat nici o decizie în privinţa lui Eugen Bejinariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a începerii urmăririi penale faţă de deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu se amână. Deputaţii care s-au întrunit ieri în şedinţă nu au putut lua nici o decizie, şi asta pentru că la nivelul Camerei nu a existat cvorum, în condiţiile în care în sală au fost prezenţi doar 130 de deputaţi. Pe de altă parte, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului secretar general al Guvernului în mandatul lui Adrian Năstase. 11 deputaţi jurişti au votat în favoarea cererii procurorilor anticorupţie, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut. La ieşirea de la şedinţă, Bejinariu a precizat, în faţa jurnaliştilor, că nu a purtat discuţii cu nici un reprezentant nici de la Microsoft, nici la Fujitsu Siemens. "Cu domnul Florică am discutat după ce s-au întâmplat aceste lucruri", a completat Bejinariu.

Iată, pe scurt, care sunt acuzaţiile formulate de DNA, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei: „Eugen Bejinariu a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitaţii publice. De asemenea, Bejinariu a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Deputatul sucevean a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din data de 15.04.2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor nu a luat nici o decizie în privinţa lui Eugen Bejinariu.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 44 voturi
Camera Deputaţilor nu a luat nici o decizie în privinţa lui Eugen Bejinariu4.9544

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei