Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Percheziţii la trei braconieri: poliţiştii au ridicat 15 trofee, dar şi colţi de mistreţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din comuna Preuteşti sunt cercetaţi de poliţişti pentru mai multe infracţiuni din sfera braconajului, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile acestora fiind depistate 15 trofee, majoritatea de căpriori.

Ancheta din acest caz a plecat de la o sesizare din noaptea de 26 noiembrie, când poliţiştii au fost anunţaţi că mai multe persoane aflate într-un autoturism împuşcă iepuri, pe raza satului Huşi, din comuna Preuteşti.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat autoturismul, însă cei care erau în maşină au reuşit să fugă. În portbagajul autoturismului poliţiştii au găsit o butelie şi mai multe bidoane cu urme de sânge, care urmează a fi examinate la laborator. În apropierea maşinii a fost găsită o pungă în care era un iepure împuşcat. 

Poliţiştii au ridicat autoturismul şi l-au pus sub sigiliu la sediul Poliţiei municipiului Suceava.

După ce au adunat date despre persoanele care s-ar fi aflat în maşină, poliţiştii specializaţi de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au solicitat şi primit, de la Judecătoria Fălticeni, autorizaţie pentru a efectua percheziţii la domiciliile suspecţilor. În  baza mandatelor, acum două zile, poliţiştii au descins la domiciliile a trei tineri cu vârste între 24 şi 30 de ani, toţi din Preuteşti.

„În urma percheziţiilor au fost ridicate 15 trofee (două piei naturalizate provenite de la speciile de vânat mistreţ şi vidră, iar diferenţa în trofee provenite de la căpriori - coarne cu tot cu craniu), colţi de mistreţ, o capcană metalică ce poate fi folosită la activităţi de braconaj cinegetic, o cantitate de diaboluri din oţel, sferice, de diametre diferite, ce poate fi folosită la confecţionarea muniţiilor aferente armelor de vânătoare cu ţeavă lisă, precum şi un număr de 24 de petarde din categoria a F2(a căror deţinere este interzisă de lege)”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene.

Poliţiştii au deschis dosare penale pentru mai multe infracţiuni: „tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul  cinegetic respectiv”, „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, „uzul de armă fără drept” şi „efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice”.

Poliţiştii continuă ancheta, încercând să găsească şi armele pe care se bănuieşte că le deţin cei trei. Nici unul dintre ei nu are autorizaţie de deţinere legală de armament şi muniţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la trei braconieri: poliţiştii au ridicat 15 trofee, dar şi colţi de mistreţi.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziţii la trei braconieri: poliţiştii au ridicat 15 trofee, dar şi colţi de mistreţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei