Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

Săltat de poliţişti şi reţinut după gratii, după ce şi-a pus fiul de 9 ani să fure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns după gratii, după ce a fost acuzat că şi-a pus propriul fiu să fure din curtea unui sătean. El a fost săltat de acasă duminică dimineaţă, în urma unei percheziţii în cursul căreia oamenii legii au descoperit la el acasă obiectul furat din vecini. În urma probelor administrate, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul poliţiei sucevene.

Fapta de care este acuzat Vasile Cerlincă, din comuna Şcheia, s-a petrecut în urmă cu mai bine de două săptămâni, când, în noaptea de 9/10 noiembrie, din curtea unui bărbat de 51 de ani, din Şcheia, a dispărut un motofierăstrău marca Stihl. În urma informaţiilor deţinute de poliţişti şi în baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Suceava, s-a efectuat o percheziţie la domiciliul bărbatului de 50 de ani, la primele ore ale dimineţii de duminică, ocazie cu care oamenii legii au descoperit într-o anexă a locuinţei motofierăstrăul furat. Bărbatul a fost condus la audieri împreună cu fiul acestuia în vârstă de 9 ani, la sediul poliţiei aceştia recunoscându-şi fapta. În urma verificărilor făcute şi a probelor administrate de poliţişti a rezultat faptul că bărbatul de 50 de ani şi-a îndemnat fiul de 9 ani să intre şi să fure din curtea păgubitului. Filmul producerii furtului arată că minorul a intrat în curte, a sustras motofierăstrăul, fiind aşteptat de tatăl său în afara curţii. Pe numele lui Vasile Cerlincă a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la furt calificat, procurorul de caz dispunând reţinerea suspectului în arest pentru 24 de ore.

 

Copii puşi la furat de părinţi, pentru că nu au răspundere penală

Acest caz întâlnit în comuna Şcheia arată încă o dată o practică a unor părinţi, care favorizează dezvoltarea infracţională a copiilor. Având în vedere lipsa de responsabilitate a minorilor în faţa legii, părinţii îi îndeamnă să fure de la o vârstă fragedă, ruinând viitorul acestora. Infracţiunile comise de minori în comuna Şcheia, mai ales furturile şi tâlhăriile, constituie o problemă veche pentru locuitorii comunei, care în ultimii ani s-au confruntat cu multe asemenea evenimente. Locuitorii comunei, mai ales cei din zona cu case nou construite, sunt exasperaţi de furturile comise de vecinii lor din cartierul de romi. În marea majoritate a acestor cazuri de furt şi tâlhărie, autorii s-au dovedit a fi minori sub 14 ani. Ca şi în acest caz, părinţii sau cei mari din familie au o adevărată strategie de a-i împinge în faţă pe minori, care până la vârsta de 14 ani nu au răspundere penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săltat de poliţişti şi reţinut după gratii, după ce şi-a pus fiul de 9 ani să fure.
 Vizualizări articol: 3015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Săltat de poliţişti şi reţinut după gratii, după ce şi-a pus fiul de 9 ani să fure5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei