Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Omul sfinţeşte locul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă mai amintiţi vorba asta din bătrâni, nu? Iar valabilitatea ei este parcă pe zi ce trece mai actuală, cel puţin în sport. Un exemplu tipic românesc este cel al lui Tamaş, în sensul că între personaj şi ideea de sfinţire pare a fi o incompatibilitate perfectă. Numai că, cu toate apucăturile lui pe deplin criticabile, atunci când vine vorba chiar de fotbal, adică de meseria pe care o practică, Gabi Tamaş este în angrenajul Stelei ca un inginer cu doctoratul, înconjurat de o turmă de muncitori necalificaţi. De aici şi rolul de salvator pe care Tamaş şi-l asumă, probabil fără a-i fi impus sau măcar sugerat de Reghecampf, fiindcă asta ar însemna să aibă dacă nu imaginaţie, atunci măcar idei, ceea ce nu e cazul. Tot la noi, şi tot la nivelul reprezentantelor în Europa League, rolul de înger păzitor la Astra era îndeplinit de Alibec. Însă de când el e mai mult al Stelei decât al Astrei, nu numai că pare a juca mai mult pentru concurenţă, dar cel mai adesea nu mai joacă deloc, nici măcar la Naţională, pe timpul convocărilor fiind, desigur cu acte, accidentat. Aştept cu emoţie finalizarea operaţiunii, cu cele două variante posibile. Prima ar fi aceea că ajunge la Steaua şi face ceea ce făcea cândva la Giurgiu, înlocuindu-l sau măcar suplinindu-l pe Tamaş când e vorba de sfinţit locul. Cealaltă, un pic ciudată, ar fi că Astra se califică (iar asta e foarte probabil) din grupa de Europa League şi Steaua nu (ceea ce este încă mai plauzibil), situaţie în care Alibec intră în depresie şi face la Steaua ceea ce face în ultima vreme la Giurgiu, adică se "accidentează". Sau se îngraşă. Dacă tot veni vorba de Europa, cred că în ultima etapă şansa Astrei este legată, înainte de Alibec, de un alt român, pe numele lui Lobonţ, zis "Pisica". Ar cam fi vremea, dacă tot joacă cu echipa de rezerve, ca Roma să-l pună titular. La vârsta lui, pe lângă faptul că nu mai trage de vreo şapte ani să ajungă titular acolo, “Pisica” ar avea toate scuzele din lume dacă ar primi vreo două goluri, sfinţind astfel locul de primăvară europeană al Astrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul sfinţeşte locul.
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Omul sfinţeşte locul4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei