Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economic

Anca Dragu: În Suceava s-a constatat o îmbunătăţire a calităţii mediului antreprenorial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a anunţat, la Suceava, că în primele nouă luni ale acestui an, în judeţul Suceava s-a constat o îmbunătăţire a calităţii mediului antreprenorial. Ministrul Finanţelor a fost prezent ieri în judeţul Suceava pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. În cuvântul său, Anca Dragu a precizat că, potrivit datelor oficiale, în primele nouă luni ale anului s-a constatat o scădere semnificativă, de 16%, a numărului de societăţi comerciale care au declarat intrarea în insolvenţă. În acelaşi timp, ea a arătat că în aceeaşi perioadă numărul de înmatriculări noi de societăţi cu răspundere limitată a crescut cu 41%. Mai mult, Anca Dragu a precizat că cifrele oficiale pentru judeţul Suceava arată „destul de bine”, subliniind că în primul semestru al acestui an s-a remarcat o creştere cu 9,8% a cifrei de afaceri din judeţul Suceava, superioară celei de la nivel naţional din aceeaşi perioadă, de 6,1% şi peste creşterea înregistrată la nivelul regiunii de Nord-Est, de 8,4%.

„Aceste cifre arată o însănătoşire a mediului de afaceri, dar arată o calitate de antreprenor care există la dumneavoastră în judeţ, şi vă felicit pentru aceasta”, a spus Anca Dragu. Ea a remarcat faptul că şi numărul mediu de salariaţi a înregistrat o creştere de 3,7% în primele opt luni ale anului, uşor peste media naţională şi regională.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor publice a amintit şi faptul că la rectificarea bugetară de săptămâna trecută judeţul Suceava a primit o sumă importantă de bani, prioritare fiind investiţiile. Ea a spus că după această rectificare, bugetul judeţului Suceava a ajuns la suma de 777,5 milioane de lei, din care 81 milioane de lei au provenit din rectificări şi hotărâri de guvern.

Nu în ultimul rând, Anca Dragu a făcut referire şi la ajutoarele de stat acordate de Ministerul Finanţelor Publice. Ea a precizat că în momentul de faţă se află în analiză, în baza schemei de ajutor de stat pentru crearea de locuri de muncă, două proiecte ale unor societăţi care vor să realizeze investiţii în judeţul Suceava. „Sperăm din tot sufletul că documentaţia a fost bine întocmită şi aceste societăţi se vor califica şi vor intra în posesia acestui ajutor de stat”, a mai spus Anca Dragu.

Ministrul Finanţelor a ţinut să aprecieze faptul că mediul de afaceri este cel care contează cel mai mult într-o ţară, fie că este vorba de mici sau mari întreprinzători, dar şi că în ultimul an, Ministerul Finanţelor a luat mai multe măsuri şi decizii pentru încurajarea mediului de afaceri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anca Dragu: În Suceava s-a constatat o îmbunătăţire a calităţii mediului antreprenorial.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Anca Dragu: În Suceava s-a constatat o îmbunătăţire a calităţii mediului antreprenorial5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei