Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 nov 2016 - Anul XXI, nr. 280 (6393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

Bărbatul împuşcat accidental participa la o vânătoare colectivă, în care urmau să fie vânaţi 51 de mistreţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nefericitul incident petrecut duminică pe Fondul de Vânătoare Berchişeşti, unde un bărbat în vârstă de 61 de ani a fost împuşcat accidental de un alt vânător, s-a petrecut la o partidă de vânătoare autorizată, în pădurea de pe raza comunei Ciprian Porumbescu, vânătoare care avea drept scop recoltarea unui număr de 51 de mistreţi. Vânătoarea era autorizată de gestionarul fondului, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gura Humorului. La vânătoare participau 11 vânători, care erau însoţiţi de 12 hăitaşi, şi care se aflau sub coordonarea a doi vânători. Acestea sunt câteva din primele concluzii ale poliţiştilor care au demarat cercetări în acest caz. Din cercetări mai rezultă că la debutul vânătorii s-a făcut instructajul de protecţie a muncii pentru partida de vânătoare, până la nefericitul accident fiind organizate trei goane succesive.

În timpul celei de-a treia goane, Neculai Marcel Flocea, în vârstă de 52 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, cadru universitar al Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii "Ștefan cel Mare", a executat un foc de armă în mod eronat, glonţul intrând în gamba piciorului stâng al vânătorului Nelu Marişcaru, în vârstă de 61 de ani, din Gura Humorului.

Glonţul de calibru mare, pentru mistreţ, i-a provocat o fractură deschisă bărbatului, cu o pierdere importantă de sânge. Problemele legate de pierderea de sânge au fost accentuate şi de faptul că incidentul s-a petrecut într-o zonă accidentată, iar personalul medical SMURD nu a putut ajunge până acolo. Bărbatul a fost transportat de colegii de vânătoare pe o targă improvizată, până în locul unde se afla ambulanţa.

Din cauza leziunii complexe, fractură deschisă, cu retenţie de glonţ, medicii suceveni au decis, duminică după-amiază, ca pacientul să fie transferat la Spitalul “Sf. Spiridon” Iaşi. 

Neculai Marcel Flocea a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

Polţiştii de la Serviciul Arme al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava continuă cercetările, pentru a stabili în detaliu modul în care a fost  organizată partida de vânătoare şi cum s-a produs nefericitul accident.

Cercetările se vor desfăşura sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul împuşcat accidental participa la o vânătoare colectivă, în care urmau să fie vânaţi 51 de mistreţi.
 Vizualizări articol: 4169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bărbatul împuşcat accidental participa la o vânătoare colectivă, în care urmau să fie vânaţi 51 de mistreţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei