Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur a anunţat că proiectul de modernizare a drumului Suceava – Iaşi a fost primul şi singurul depus la finanţare la ADR Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că proiectul pentru modernizarea drumului de la Dărmăneşti la Iaşi, prin Dolhasca, a fost primul şi singurul depus spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Gheorghe Flutur a precizat că proiectul a fost depus în termen de consiliile judeţene Suceava şi Iaşi, în parteneriat, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 75 de milioane de euro.

Flutur a amintit că proiectul Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri - 75,73 km pe raza judeţului Suceava şi 92,19 pe raza judeţului Iaşi. El a spus că pe teritoriul judeţului Suceava drumul traversează 11 oraşe şi comune, de la Dărmăneşti şi până la Dolhasca.

„Eu socotesc că avem şansele cele mai mari pentru a primi finanţarea, având în vedere că ne-am încadrat în suma de 75 de milioane de euro. Proiectul deserveşte 11 localităţi din judeţul Suceava şi presupune modernizarea întregului traseu, de la Dărmăneşti până la Dolhasca. De precizat că vor fi modernizate şi tronsoanele de drumuri judeţene care traversează oraşele, cum ar fi Liteni şi Dolhasca. A fost singurul proiect depus şi a fost un efort uriaş făcut de echipa noastră. Mai mult, toată această muncă a fost un test pentru a arăta că Suceava poate să devină din nou prima în proiecte europene, test pe care l-am trecut. Şi vreau să le mulţumesc colegilor de la Drumuri Judeţene, dar şi echipei tehnice din Consiliul Judeţean”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat că întreaga muncă pentru depunerea acestui proiect a fost „o încălzire” pentru viitoarele proiecte pe care le va depune Consiliul Judeţean Suceava. „Concluzia că s-a muncit foarte mult la acest proiect o poate trage orice om care a trecut în nopţile trecute prin faţa Palatului Administrativ şi a văzut lumină la birouri şi la 1 noaptea. Şi s-a văzut că se lucrează şi că se poate dacă vrei proiecte şi bani europeni”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a spus că drumul se va moderniza pe patru tronsoane, iar pe 10 kilometri se va turna îmbrăcăminte asfaltică nouă, în prezent drumul fiind pietruit. Gheorghe Flutur a mai adăugat că de proiectul de modernizare a acestui drum vor beneficia peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează. Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi cu consiliile locale din localităţile străbătute. În proiect sunt incluse drumurile judeţene Iaşi - Dolhasca, Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Suceava – Frumoasa - Liteni şi Liteni – Stroieşti – Costâna - Dărmăneşti. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă judeţului Suceava este de 151,130 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a anunţat că proiectul de modernizare a drumului Suceava – Iaşi a fost primul şi singurul depus la finanţare la ADR Nord-Est.
 Vizualizări articol: 2847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur a anunţat că proiectul de modernizare a drumului Suceava – Iaşi a fost primul şi singurul depus la finanţare la ADR Nord-Est4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei