Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

La Suceava va avea loc o şedinţă comună a consiliilor regionale din Schwaben, Cernăuţi şi CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că împlinirea a 20 de ani de la semnarea acordului de parteneriat cu regiunea Schwaben, din Germania, va fi marcată prin evenimente care vor avea loc atât la Suceava, cât şi la Augsburg. Gheorghe Flutur a precizat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire cu directorul Institutului Bukowina din Augsburg, Otto Hallabrin, ca reprezentant al preşedintelui regiunii Schwaben, Jurgen Reichert. Trebuie spus că parteneriatul dintre judeţul Suceava şi regiunea Schwaben a fost semnat la data 2 mai 1997 la Augsburg, atunci fiind semnat şi protocolul de colaborare cu regiunea Cernăuţi.

Gheorghe Flutur a precizat că în cursul anului viitor, pe data de 2 mai, va participa la Augsburg la sărbătorirea a 20 de ani de la semnarea acordului de parteneriat cu regiunea Schwaben. Evenimentul va avea loc în Sala de Aur a Primăriei din Augsburg. ”Am făcut o propunere ca în luna iunie 2017 să avem o şedinţă comună a Consiliilor Regionale din Schwaben, Cernăuţi şi a Consiliului Judeţean Suceava, aici, la noi. O şedinţă în care să facem o trecere în revistă a realizărilor din cei 20 de ani de parteneriat. Consider că a fost un parteneriat model pentru întreaga Europă, între o provincie din Vestul Europei şi două din Estul Europei, Suceava şi Cernăuţi”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că în cadrul acestei şedinţe comune va fi prezentată povestea de succes din judeţul Suceava a acestui parteneriat de 20 de ani, în domenii precum asistenţa socială, învăţământ, sănătate sau situaţii de urgenţă. „Sunt proiecte care au dus la dezvoltarea zonei noastre, în baza acestui parteneriat", a precizat preşedintele CJ suceava. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a subliniat că a solicitat sprijin autorităţilor din Regiunea Schwaben pentru deschiderea unei curse aeriene de la Suceava pe Aeroportul Memmingen, din regiunea Schwaben, în sudul Germaniei. „Suntem interesaţi să deschidem astfel de curse pentru că avem mulţi suceveni care lucrează în acea zonă, în sudul Germaniei, şi care astăzi apelează la curse low cost, de la Cluj sau Târgu Mureş, şi vrem să vină să zboare de pe Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Reamintim că acest parteneriat a fost încheiat la iniţiativa fostului preşedinte al Consiliului Regional Schwaben, Georg Simnacher, care a devenit şi primul cetăţean de onoare al judeţului Suceava, în anul 2006.

Printre proiectele susţinute de Georg Simnacher a fost acţiunea din 2001 „Revedere în Bucovina”, cu participarea a peste 400 de etnici germani emigraţi din Bucovina după 1940, dar şi plata medicamentelor în perioada 1999-2003 pentru 120 de copii bolnavi de diabet din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava va avea loc o şedinţă comună a consiliilor regionale din Schwaben, Cernăuţi şi CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Suceava va avea loc o şedinţă comună a consiliilor regionale din Schwaben, Cernăuţi şi CJ Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei